Μεγάλες οι δυνατότητες των ιαματικών

Με επιτυχία και την παρουσία πολλών αυτοδιοικητικών στελεχών από όλη τη χώρα πραγματοποιήθηκε στην Άρτα η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Δήμων με Ιαματικές Πηγές Ελλάδος, μέλος του οποίου είναι ο Δήμος Αρταίων, στα όριά του οποίου λειτουργούν τα Ιαματικά λουτρά στο Χανόπουλο.

Τη διοργάνωση της συνεδρίασης είχε αιτηθεί ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Συνδέσμου και Δήμαρχο Λαγκαδά Γιάννη Καραγιάννη και το Δ.Σ. του Συνδέσμου για την αποδοχή της πρότασης, η οποία είχε ως στόχο να προβληθούν τα Ιαματικά Λουτρά στο Χανόπουλο και οι ευεργετικές ιδιότητές τους, καθώς και η ίδια η πόλη της Άρτας, τα μνημεία και τα αξιοθέατά της.

«Από πολύ νωρίς αντιληφθήκαμε τις σημαντικές ευκαιρίες και προοπτικές ανάπτυξης που υπάρχουν, για την ανάπτυξη των Ιαματικών Πηγών και κατ’ επέκταση του Ιαματικού Τουρισμού. Έτσι, πρώτος μας στόχος που πραγματοποιήθηκε ήταν η ένταξή μας το 2015 στο Σύνδεσμο Δήμων με Ιαματικές Πηγές Ελλάδος και όντας σχετικά νέο μέλος, το 55ο, μπορώ με βεβαιότητα να πω, πως μέσα από την δραστηριότητα του Συνδέσμου μπορούμε να εργαστούμε για την ανάπτυξη των ιαματικών πηγών του Χανόπουλου, πάνω σε ισχυρές βάσεις και με όπλα την τεχνογνωσία που προσφέρει ο Σύνδεσμος και η συνεργασία με όλα τα μέλη» ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος.

Στη συνεδρίαση παρέστη και η Αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία αναφέρθηκε στην εκπόνηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου Ανάπτυξης (master plan) της Περιφέρειας για την ανάπτυξη των ιαματικών πηγών στην Ήπειρο και γενικότερα του Ιαματικού τουρισμού, κάτι που τόνισαν σε δηλώσεις τους τόσο ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, όσο και ο Δήμαρχος Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου, περιοχές της Ηπείρου που λειτουργούν ιαματικά λουτρά.

Στα μέλη του Δ.Σ. προσφέρθηκε δείπνο, ενώ την επόμενη ημέρα ξεναγήθηκαν στα Ιαματικά Λουτρά του Χανοπούλου, όπου παρουσιάστηκαν οι εγκαταστάσεις. Πρόκειται για μια αναγνωρισμένη ιαματική πηγή από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, η οποία εντάσσεται μέσα στις πρώτες αναγνωρισμένες πηγές της Ελλάδας, βάσει της ανάλυσης του νερού. Θεραπευτικές ενδείξεις υπάρχουν για μια σειρά από παθήσεις όπως: Αρθρίτιδες- ρευματοειδής Αρθρίτιδες, Pευματισμoύς, Νευραλγίες, Ισχιαλγίες, Μετατραυματικές Δυσκαμψίες, Δερματοπάθειες, Παθήσεις Κυκλοφορικού συστήματος, Πεπτικού και Ουροποιητικού συστήματος.

Τέλος, τα μέλη του Συνδέσμου ξεναγήθηκαν από Αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων στο Ιστορικό Γιοφύρι, στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στην Αγία Θεοδώρα, στην Παρηγορήτισσα, στο μικρό θέατρο της Αρχαίας Αμβρακίας, στη Δυτική Νεκρόπολη και στο Ναό του Απόλλωνα, ενώ επισκέφθηκαν το ΑΤΜ φυσικού χυμού και το κέντρο της πόλης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ