Με βεβαίωση μετακίνησης οι μαθητές, με SMS οι γονείς

dimotiko sxoleio

Οι μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών επιστρέφουν στα σχολεία. Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες που έδωσε το Υπουργείο Παιδείας οι γονείς και οι κηδεμόνες για να τα συνοδεύσουν από και προς το σχολείο πρέπει να στείλουν SMS και τα παιδιά να έχουν μαζί τους το έντυπο κυκλοφορίας μαθητών.

Στο έντυπο κυκλοφορίας θα αναγράφονται: το ονοματεπώνυμο του παιδιού, το πατρώνυμο, αριθμός μητρώου μαθητή/τριας, διεύθυνση κατοικίας και σχολείου καθώς και οι ώρες κατά τις οποίες θα βρίσκεται το παιδί στο σχολείο με την υπογραφή της διεύθυνσης. Παράλληλα, θα πρέπει να αναγράφεται, αν το παιδί παρακολουθεί το ολοήμερο σχολείο.

Οι γονείς και κηδεμόνες θα πρέπει να αποστείλουν SMS με κωδικό 4.

Επίσης, οι γονείς θα πρέπει να εκτυπώσουν την ειδική φόρμα για την κυκλοφορία των μαθητών που βρίσκεται στο Forma.gov.gr .

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ή οι γονείς που τους συνοδεύουν θα πρέπει να έχουν πάντα μαζί τους την ειδική βεβαίωση, που συμπληρώνεται στο σχολείο.

Στην βεβαίωση θα αναγράφονται: το ονοματεπώνυμο του παιδιού, το πατρώνυμο, αριθμός μητρώου μαθητή/τριας, διεύθυνση κατοικίας και σχολείου καθώς και οι ώρες κατά τις οποίες θα βρίσκεται το παιδί στο σχολείο, με την υπογραφή της διεύθυνσης. Παράλληλα, θα πρέπει να αναγράφεται, αν το παιδί παρακολουθεί το ολοήμερο σχολείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ