Με τις παραιτήσεις στο χέρι οι Πρυτάνεις της χώρας

PRYTANEISΑπαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση της λειτουργίας των πανεπιστημίων, είναι η παραμονή των υπαλλήλων τους στη θέση τους. Αυτό επισημαίνουν πολλοί από τους πρυτάνεις που συνεδρίασαν στο Λαύριο, στην έκτακτη Σύνοδό τους με κύριο θέμα την απομάκρυνση υπαλλήλων από τα πανεπιστήμια.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι πρυτάνεις που εμφανίστηκαν έτοιμοι να παραιτηθούν στην περίπτωση που απομακρυνθούν υπάλληλοί τους. Αν συμβεί αυτό, λένε, τίθεται σε σκληρή δοκιμασία η λειτουργία των ιδρυμάτων, που πλήττονται και από την οικονομική κρίση, τις περικοπές και τις μειώσεις.

Όπως καταλήγουν στο ψήφισμά τους οι πρυτάνεις: «Με δεδομένα τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις προαναγγελλόμενες απολύσεις προσωπικού, τις επικείμενες κατεπείγουσες διαδικασίες συγχωνεύσεων ιδρυμάτων/τμημάτων και τους ελλειμματικούς προϋπολογισμούς, οι πρυτανικές Αρχές δηλώνουν έτοιμες να θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του υπουργού Παιδείας και του πρωθυπουργού της χώρας, υπερασπιζόμενες το δημόσιο αγαθό της Παιδείας σε εποχή κρίσης και αρνούμενες να συναινέσουν στην περαιτέρω διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου».

Οι πρυτάνεις τόνισαν ότι οι διατάξεις για τη διαθεσιμότητα ή κατάργηση ειδικοτήτων και θέσεων αντίκεινται, προδήλως, στο ισχύον Σύνταγμα. Επίσης, η Σύνοδος ζήτησε για άλλη μία φορά την εξαίρεση του χώρου της Παιδείας από ρυθμίσεις που την πλήττουν καίρια και εξέφρασε αντιρρήσεις στο θέμα της συγχώνευσης τμημάτων και σχολών, γνωστής ως σχέδιο «Αθηνά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ