Με τη συνοδεία Καλάσνικοφ τα ναρκωτικά

KALASNIKOF_XASISΜία ακόμη επιτυχία στον πόλεμο κατά του οργανωμένου εγκλήματος προσθέτει η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων. Μία επιτυχία που αποδεικνύει ότι τα κυκλώματα που δρουν δεν διστάζουν να οπλοφορούν. 108 κιλά χασίς κι ένα Καλάσνικοφ έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας, ένας 26χρονος συνελήφθη ενώ αναζητούνται τα άτομα που είχαν μεταφέρει τα ναρκωτικά από την Αλβανία.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο αξιολόγησης και αξιοποίησης πληροφοριών, εντόπισαν σε δασώδη περιοχή στον Άνω Παρακάλαμο Ιωαννίνων, σημείο απόκρυψης ναρκωτικών.

Κατά τη διαδικασία προσέγγισής τους, άτομο το οποίο βρισκόταν εκεί, εγκατέλειψε την περιοχή και εκμεταλλευόμενο το δασώδες και δύσβατο έδαφος, διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο συγκεκριμένο σημείο, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν τέσσερις (4) ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν (93) δέματα με κάνναβη, συνολικού βάρους (108) κιλών και (135) γραμμαρίων, καθώς επίσης ένα πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov, το οποίο έφερε γεμιστήρα με (18) φυσίγγια των 7.62 mm.

Κατά την εξέλιξη των ερευνών, προέκυψε η συμμετοχή στην υπόθεση ενός ακόμη ατόμου που θα παραλάμβανε τα ναρκωτικά. Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για έναν 26χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος εντοπίστηκε με το όχημά του και συνελήφθη στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κακαβιάς – Ιωαννίνων.

Στην κατοχή του, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα που οδηγούσε.

Τις αστυνομικές έρευνες, που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του άγνωστου δράστη, διεξάγει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ