Με προβλήματα και καθυστερήσεις η προκαταβολή στους αγρότες

agrotesΈκπληκτοι έμειναν οι κτηνοτρόφοι την Πέμπτη λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις για πίστωση της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης, καθώς πολλοί εξ’αυτών βρήκαν “άδειο” ή κουτσουρεμένο τον λογαριασμό τους. Ωστόσο, αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναγνώρισε το προβλημα διαβεβαιώνοντας για καταβολή του τσεκ μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας.

Οι δικαιούχοι έσπευσαν να δουν τα βιβλιάριά τους το πρωί της Πέμπτης 25 Οκτωβρίου, παρά την ταλαιπωρία λόγω της απεργίας των τραπεζοϋπαλλήλων, ή μπήκαν στο site του ΟΠΕΚΕΠΕ για να τσεκάρουν πόσο και αν πληρώθηκαν, ενώ μεγάλη μερίδα δικαιούχων ενημερώθηκε με SMS.

Όσοι άτυχοι είδαν στο κινητό τους την ένδειξη «μη πληρωμή» προσπαθούν με κάθε τρόπο να μάθουν τι συνέβη, αλλά στο τηλεφωνικό κέντρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως οι ίδιοι καταγγέλουν, οι γραμμές δεν απαντάνε.

ΟΠΕΚΕΠΕ: “Θα πληρωθούν την επόμενη εβδομάδα οι δικαιούχοι”

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο Οργανισμός με ανακοίνωσή του αναγνώρισε ότι υπάρχει ζήτημα κάνοντας λόγο για “ειδικά προβλήματα που επηρέασαν μερικώς ή ολικώς την πληρωμή 6.000 δικαιούχων” τα οποία αποδίδει “στον έλεγχο της απόστασης στάβλου – βοσκοτόπου και στη μη έγκυρη ενημέρωση της Κτηνιατρικής Βάσης Δεδομένων και τα οποία χρήζουν βελτίωσης”.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ εμφανίστηκε επίσης καθησυχαστικός διαβεβαιώνοντας ότι “ξεκίνησε άμεσα την αντιμετώπιση αυτών των ειδικών προβλημάτων και προγραμματίζει εντός της επόμενης εβδομάδας να τους καταβληθεί το επιπλέον δικαιούμενο ποσό προκαταβολής ενιαίας ενίσχυσης 2012.”

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ως εξής:

“Σε συνέχεια της χορήγησης προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης έτους 2012 διαπιστώθηκαν ειδικά προβλήματα που επηρέασαν μερικώς ή ολικώς την πληρωμή 6.000 δικαιούχων. Τα ειδικά αυτά προβλήματα αφορούν στον έλεγχο της απόστασης στάβλου – βοσκοτόπου και στη μη έγκυρη ενημέρωση της Κτηνιατρικής Βάσης Δεδομένων και τα οποία χρήζουν βελτίωσης. Ως εκ τούτου, ο ΟΠΕΚΕΠΕ για τους δικαιούχους που εμπίπτουν στις εν λόγω κατηγορίες ξεκίνησε άμεσα την αντιμετώπιση αυτών των ειδικών προβλημάτων και προγραμματίζει εντός της επόμενης εβδομάδας να τους καταβληθεί το επιπλέον δικαιούμενο ποσό προκαταβολής ενιαίας ενίσχυσης 2012.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ