Με «προίκα» από την Περιφέρεια το πρώτο βήμα για τη λειτουργία των ΣΜΑ

asa ergostasio ioannina

Οι μέρες της σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και ΦΟΔΣΑ φαίνεται ότι ανήκουν στο παρελθόν. Κάτω από την ασφυκτική πίεση του οικονομικού κόστους και της ενεργειακής κρίσης, όλοι βάζουν «νερό στο κρασί» με στόχο την λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης.

Το πρώτο βήμα έγινε από την Περιφέρεια Ηπείρου με την έγκριση των προγραμματικών συμβάσεων και την ανάλογη οικονομική προίκα που δίνει.

Με το ποσό των 403.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η Περιφέρεια θα συνδράμει τον Αναγκαστικό Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου και τους Δήμους προκειμένου να καλυφθεί το κόστος της εξάμηνης δοκιμαστικής λειτουργίας των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Στη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων και για τους επτά Σταθμούς που έχουν κατασκευαστεί  και στη συνέχεια, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης η Περιφέρεια θα απεμπλακεί οριστικά από το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, όπως προβλέπεται και από την προγραμματική σύμβαση που είχε υπογραφεί για τους Σ.Μ.Α.

Ειδικότερα οι προγραμματικές συμβάσεις που θα υπογραφούν, με τον αντίστοιχο προϋπολογισμό είναι για τους ΣΜΑ Ζίτσας (24.800 ευρώ), Πωγωνίου (43.400 ευρώ), Μετσόβου (43.400 ευρώ),  Ηγουμενίτσας (74.400 ευρώ), Άρτας (111.600 ευρώ), Γ. Καραϊσκάκη (43.400 ευρώ),  Ιωαννίνων (62.000 ευρώ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ