Με Παπαλέξη στην Άρτα και Γόγολο στην Ηγουμενίτσα το ΚΙΝΑΛ

Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων δημάρχων που θα στηρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, ανακοίνωσε το Κίνημα Αλλαγής. Οι ανακοινώσεις έγιναν από την Επιτροπή Ψηφοδελτίων Αυτοδιοίκησης, μετά την διεργασίες που είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα. Το ΚΙΝΑΛ που σε επίπεδο εθνικών εκλογών, καταγράφει χαμηλά ποσοστά, στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, φαίνεται ότι διατηρεί πολύ ισχυρά ερείσματα. Μάλιστα υπάρχουν περιοχές όπου αυτοδιοικητικά κυριαρχεί και σίγουρα αυτό αποτελεί πολιτικό παράδοξο, αποτέλεσμα των μνημονιακών χρόνων και μέτρων.

Στην παρούσα φάση, για την Ήπειρο, οι ανακοινώσεις αφορούν στους Δήμους Αρταίων και Ηγουμενίτσας.

Έτσι στην Άρτα το ΚΙΝΑΛ θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Γιάννη Παπαλέξη, πρώην δημάρχου της πόλης, ο οποίος είχε διατελέσει και πρόεδρος στην ΠΕΔ Ηπείρου.

Για τον Δήμο Ηγουμενίτσας, συνεχίστηκαν οι διαβουλεύσεις μετά την αποστολή του αρμοδίου Κλιμακίου με σκοπό την σύνθεση και την δημιουργία ενός ισχυρού ψηφοδελτίου. Αποτέλεσμα αυτών ήταν η διάθεση του Παναγιώτη Νταή και του Γιάννη Γόγολου να υπάρξει κοινό ψηφοδέλτιο των δύο με επικεφαλής τον Γιάννη Γόγολο και συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του, του Παναγιώτη Νταή.

Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι δήμοι Ιωαννίνων και Πρέβεζας. Για τα Γιάννινα το πιθανότερο είναι ότι δεν θα δοθεί στήριξη καθώς το ΚΙΝΑΛ διαθέτει δύο ισχυρές υποψηφιότητες προερχόμενες από τον χώρο του. Τον νυν δήμαρχο Θωμά Μπέγκα και τον Καθηγητή Μωυσή Ελισάφ.

Σε εκκρεμότητα παραμένει και η Πρέβεζα, όπου εκεί η κατάσταση είναι εξόχως μπερδεμένη. Ο σημερινός δήμαρχος Χρήστος Μπαίλης, αμφισβητείται όλο και πιο έντονα, ενώ στο προσκήνιο φαίνεται ότι βρίσκονται κι άλλοι ενδιαφερόμενοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ