Με μετακινήσεις από τη «ΔΙΑΣ» το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας

omada dias

Αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη σχετικά με την στελέχωση του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας.

Η αναφορά έγινε στη βάση της ανοιχτής επιστολής της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων και της διαμαρτυρίας τους για την μετακίνηση αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στη νεοσύστατη υπηρεσία.

«Αποδεικνύεται ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες για λειτουργία Γραφείου Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας στην Άρτα είναι προσχηματικές.

Όχι μόνο δεν εξασφαλίζεται η στελέχωση του εν λόγω γραφείου με κατάλληλο προσωπικό, όπως κατά νόμο προβλέπεται, αλλά μάλιστα αποφασίστηκε να μειωθεί η οργανική δύναμη της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., χωρίς αίτηση απομάκρυνσης από την μεριά των αστυνομικών που υπηρετούν σε αυτή, δημιουργώντας άμεσο έλλειμα στην καθημερινή αστυνόμευση.

Αντί να λύνονται προβλήματα δημιουργούνται νέα ενώ, περαιτέρω, όπως έκανε γνωστό η ίδια Ένωση Αστυνομικών, θύμα ενδοοικογενειακής βίας στις 5.6.2024, κατόπιν διαταγών, «φιλοξενήθηκε» όχι σε δομή φιλοξενίας αλλά …στο Αστυνομικό Τμήμα Γ. Καραϊσκάκη! Ελπίζουμε τουλάχιστον να μη φιλοξενήθηκε μαζί με τον δράστη…» αναφέρει σε δήλωσή της η κ. Γεροβασίλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ