Με… μεγάλες παραγγελίες προσπαθούν να εξαπατήσουν επαγγελματίες των Ιωαννίνων

apati ilektroni

Σε εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ώρες μία ακόμη απόπειρα απάτης σε βάρος επαγγελματιών στην πόλη των Ιωαννίνων. Ενδεχομένως το ίδιο να συμβαίνει και σε άλλες περιοχές.

Άγνωστοι τηλεφωνούν παριστάνοντας κυρίως τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, δίνουν μία μεγάλη παραγγελία προϊόντων και στη συνέχεια ζητούν λογαριασμούς για να κάνουν τις καταθέσεις χρημάτων. Όλα αυτά σε πρώτο στάδιο κι από κει αρχίζει η απάτη αφού απώτερος στόχος δεν είναι να καταθέσουν χρήματα αλλά να υφαρπάξουν τους κωδικούς και στη συνέχεια να σηκώσουν χρήματα από τις τραπεζικές καταθέσεις.

Το όνομα συγκεκριμένου ξενοδοχείου από χωριό του Ζαγορίου χρησιμοποιήθηκε τουλάχιστον τέσσερις φορές την Παρασκευή σε τηλεφωνήματα που έγιναν σε αρτοποιεία των Ιωαννίνων.

Εν αγνοία φυσικά του ίδιου του ξενοδοχείου και των υπευθύνων του!

Ένας από τους επαγγελματίες που δέχθηκε τέτοιο τηλεφώνημα ενημέρωσε τους ιδιοκτήτες της ξενοδοχειακής μονάδας οι οποίοι έπεσαν από τα σύννεφα.

Και αναζητούν τρόπο για να σταματήσουν την απόπειρα απάτης. Ήδη έχουν ενημερωθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η τοπική αστυνομία.

Δεν είναι η μοναδική περίπτωση αυτή.. Επιτήδειοι ανά διαστήματα αναζητούν διάφορους τρόπους για να σηκώσουν χρήματα από λογαριασμούς πολιτών ή επαγγελματιών.

Όλοι θα πρέπει να είναι υποψιασμένοι ειδικά όταν κάποιοι τους τηλεφωνούν για δήθεν μεγάλες παραγγελίες και σε καμία περίπτωση να μην δίνουν τους κωδικούς από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ