Με λαμπρότητα η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Πρέβεζας

PREBEZA_XRYSΠαρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, με συγκίνηση και ιδιαίτερη λαμπρότητα ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης, η τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Πρέβεζας Χρυσοστόμου.

Πλήθος κατοίκων υποδέχθηκαν το Μητροπολίτη στην πλατεία Αγίου Νικολάου και ακολούθησε στο Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου η τελετή της ενθρόνισης.

Τον κ. Χρυσόστομο υποδέχθηκαν και του ευχήθηκαν καλή δύναμη στο έργο του ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου.

Ο νέος Μητροπολίτης Πρέβεζας ευχαρίστησε τους αρχιερείς της Ελλαδικής Εκκλησίας για την τιμή που του έκαναν και την εμπιστοσύνη που επέδειξαν. Φανερά συγκινημένος, υπογράμμισε πως η επιτυχία στο έργο του θα καταστεί δυνατή μόνο με την απόλυτη αφοσίωση στις εντολές και τα κελεύσματα του Οικονομικού Θρόνου και της Ιεράς Συνόδου.

Ο νέος Μητροπολίτης διευκρίνισε πως δεν προτίθεται να εκθέσει αναλυτικά προγράμματα και εξαγγελίες.

“Θα προτιμήσω αντί λόγων τη σιγή, με την οποία θα συντελείται το έργο της διακονίας μου και του οποίου μάρτυρες και κριτές θα κληθείτε σεις και ο δικαιοκρίτης Θεός” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε: “Με αφοσίωση και φροντίδα θα αναλωθώ στη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ της Μητροπόλεως και του Ποιμνίου”, συμπληρώνοντας πως σε αυτή την προσπάθεια θα έχει γνώμονα “την στέρεα προσκόλληση στη λειτουργική και θεσμική παράδοση της Εκκλησίας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ