Με κείμενο της Ελένης Αρβελέρ η πρεμιέρα των εξετάσεων

panelladikesΧωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκίνησε η πρεμιέρα των πανελλήνιων εξετάσεων για 90.000 υποψηφίους των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ (Ομάδα Β’), οι οποίοι ρίχτηκαν στη μάχη για μία θέση σε κάποιο ΑΕΙ και ΤΕΙ της προτίμησής τους. Μία ημέρα αργότερα, την Τρίτη 22/5, αρχίζουν τα βάσανα για τους περίπου 22.000 υποψηφίους των ΕΠΑΛ – Ομάδα Α’.

Οι μαθητές εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα.

Δόθηκε ένα κείμενο από το βιβλίο για την Τέχνη «Πολιτισμός και Ελληνισμός» της Ελένης Γλύκατζη -Αρβελέρ. Σύμφωνα με το φροντιστήριο «ΣΠΟΥΔΗ» οι ερωτήσεις που το συνοδεύουν είναι απολύτως μέσα στην ύλη των παιδιών, σαφείς και ορθά διατυπωμένες. Ζητείται από τους μαθητές να αναλύσουν το πανανθρώπινο μήνυμα που εκπέμπει η Τέχνη στις κοινωνίες.

Η νέα υπουργός Παιδείας, Αγγελική – Ευφροσύνη Κιάου, διαβεβαίωσε το Σάββατο στη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, ότι οι εξετάσεις και η βαθμολόγηση θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου, παρά τη μετάθεση ημερομηνίας κάποιων εξετάσεων λόγω των εκλογών στις 17 Ιουνίου.

Πρόσθεσε ότι 38 βαθμολογικά κέντρα θα εξαιρεθούν από την εκλογική διαδικασία.

Η διαμόρφωση των φετινών βάσεων θα εξαρτηθεί από:

• Τον βαθμό δυσκολίας των θεμάτων

• Επιδόσεις των υποψηφίων σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν σοβαρές μεταβολές σε γενικές γραμμές, ούτε στον αριθμό των προσφερόμενων θέσεων ούτε στον αριθμό των υποψηφίων, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (2011). Ιδιαίτερα στη γενική σειρά που ενδιαφέρει την πλειονότητα των υποψηφίων, η ελάχιστη μείωση των προσφερόμενων θέσεων στα πανεπιστήμια εξισορροπείται με τη μικρή μείωση των φετινών υποψηφίων σε σχέση με τους περυσινούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ