Με κάρτα η είσοδος των φοιτητών

Στο πλαίσιο των ριζικών αλλαγών που φέρνει η επικεφαλής του υπουργείου Παιδείας, Νίκη Κεραμέως στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, η κυβέρνηση εκπονεί νέα μέτρα για να προφυλάξει τα πανεπιστήμια από εισβολείς, καταλήψεις και περιστατικά βίας κι ανομίας.

Έτσι λοιπόν, επανέρχεται στη συζήτηση η κάρτα εισόδου στα ΑΕΙ. Το μείζον θέμα είναι να συμφωνήσουν και οι διοικήσεις των πανεπιστημίων. Το υπουργείο Παιδείας συντάσσει νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί μέχρι το τέλος του χρόνου και θα αφορά σε όλα τα ζητήματα που «καίνε» εδώ και χρόνια.

Δύσκολα ωστόσο θα μπορέσει να εφαρμοσθεί εξ αρχής στα μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα κι αναμένεται να εφαρμοστεί σε μικρά τμήματα, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Σε προηγούμενη τοποθέτησή της, η υπουργός είχε τονίσει πως: «Δεν νοείται το πανεπιστήμιο να είναι καταφύγιο για όσους τελούν αξιόποινες πράξεις…Υπάρχουν περαιτέρω ενέργειες που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή, όπως ο συστηματικός φωτισμός πανεπιστημιακών χώρων, η εφαρμογή ηλεκτρονικού συστήματος εισόδου σε επιμέρους χώρους κ.ο.κ. Ολα αυτά είναι ζητήματα που θα συζητήσουμε πάντως με τους εμπλεκόμενους φορείς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ