Με Εθνικό και Παπαδημητρίου το Φεστιβάλ Δωδώνης

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Δωδώνης συνδιοργανώνουν φέτος  ο Δήμος Δωδώνης, η Περιφέρεια Ηπείρου και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δωδώνης, με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Πρόκειται για το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού που φέτος έρχεται πιο εμπλουτισμένο κι αναβαθμισμένο.

Σημαντικό είναι ότι το Εθνικό Θέατρο, ο μεγαλύτερος καλλιτεχνικός φορέας της χώρας θα επιστρέψει και πάλι στην Αρχαία Δωδώνη δίνοντας μάλιστα διπλή παράσταση.

Το αναλυτικό πρόγραμμα ανακοινώθηκε από τον Δήμο Δωδώνης με τον δήμαρχο Χρήστο Ντακαλέτση να τονίζει ότι σκοπός του είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, η τουριστική προβολή και η τόνωση της τοπικής οικονομίας. Όπως υπογράμμισε ο δήμος έχοντας έναν πολυδιάστατο χαρακτήρα μπορεί να αποτελέσει προορισμό πολιτισμικού τουρισμού.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

3 Ιουλίου – Sofia Sinfonietta: 24 μουσικοί και σολίστες, μαζί με 2 λυρικούς τραγουδιστές, θα παρουσιάσουν γνωστά έργα της κλασσικής σκηνής και άριες των Χαίντελ και Μότσαρτ.

6 & 7 Ιουλίου – Ομαδικοαναλυτικό Συμπόσιο Αρχαίας Δωδώνης: Σε συνδιοργάνωση με το Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης Φουκς, θα πραγματοποιηθεί αναζήτηση συνδέσεων μεταξύ της Αρχαίας Ελληνικής και της Ψυχαναλυτικής Σκέψης, με επίκεντρο τις Ασυνείδητες Ομαδικές Δυναμικές στην Αρχαιότητα και Σήμερα.

12 & 13 Ιουλίου – Εθνικό Θέατρο: Η Ορέστεια, η μοναδική σωζόμενη τριλογία του αρχαίου ελληνικού δράματος θα παρουσιαστεί σε δύο συνεχόμενες παραστάσεις. Ο Αγαμένων, οι Χοηφόροι και οι Ευμενίδες, υπό τη σκηνοθετική ματιά της Ιούς Βουλγαράκη, της Λίλλυς Μελεμέ και της Γεωργίας Μαυραγάνη αντίστοιχα, πραγματεύονται την τραγική μοίρα των Ατρειδών σε μια καινοτόμα ενιαία παράσταση.

25 Ιουλίου – Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ: Ένα Μουσικο-Θεατρικό αναλόγιο, με τίτλο Ρέκβιεμ στο Μεγάλο Πόλεμο, θα παρουσιάσουν περισσότεροι από 40 μουσικοί, μαζί με 2 ηθοποιούς και 1 λυρική τραγουδίστρια, με θέμα την εμπειρία του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και τη νέο-ρομαντική ποίηση του Άγγλου φιλέλληνα Rupert Brooke.

1 Αυγούστου – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης: Την ευφυέστατη κωμωδία του Δημήτρη Κεχαΐδη, «Το Τάβλι», θα παρουσιάσει ο σκηνοθέτης Λευτέρης Γιοβανίδης, με πρωταγωνιστές τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση και τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη, στους ρόλους των αυθεντικών χαρακτήρων του Φώντα και του Κόλια.

15 Αυγούστου – Δημήτρης Παπαδημητρίου: Με ηγετικό ρόλο επί σκηνής, διευθύνοντας και παίζοντας πιάνο, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου θα παρουσιάσει τα πιο όμορφα και δημοφιλή τραγούδια του, σε μια Αυγουστιάτικη Πανσέληνο γεμάτη από ονειρικές ενορχηστρώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ