Με επεισόδια ο εορτασμός του ΟΧΙ στην Κλεισούρα

KLEISOYRAΕπεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου στην Αλβανία και συγκεκριμένα στην Κλεισούρα της Πρεμετής, όπου βρίσκεται ένα από τα δύο επίσημα στρατιωτικά νεκροταφεία του Έπους του ’40.

Μερικές δεκάδες οπαδοί της «Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας» και του κόμματος των Τσάμηδων πέταξαν πέτρες εναντίον λεωφορείων που μετέφεραν συγγενείς των πεσόντων του Έπους του 1940 και διπλωματικών οχημάτων.

Τα επεισόδια δεν πήρα έκταση χάρη στην παρέμβαση της αλβανικής αστυνομίας, ωστόσο η τελετή πραγματοποιήθηκε υπό τα συνθήματα των Αλβανών εθνικιστών.

«Η συνεργασία με τα στρατεύματα κατοχής του Μουσολίνι, θυμίζει σε κάποιους ακραίους Αλβανούς πολιτικούς, αλλά και στους οπαδούς τους, τις ενοχές από το κακό παρελθόν», σχολίασε για τα επεισόδια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.

Αλβανοί εθνικιστές της «Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας» και Τσάμηδες πέταξαν πέτρες στο λεωφορείο που μετέφερε απογόνους των ηρώων από την Ελλάδα, αλλά και σε βάρος του οχήματος του Έλληνα πρέσβη Νίκου Πάζιου, κατήγγειλε ο κ. Κουίκ και κατηγόρησε την αλβανική κυβέρνηση ότι παρακολουθεί ατάραχη τις προκλήσεις κατά της Ελλάδος, κι όλα αυτά ενώ «εξακολουθεί να αρνείται τη δημιουργία και τρίτου στρατιωτικού νεκροταφείου, για τους άταφους ήρωες του Αλβανικού έπους που έχουν αφήσει διάσπαρτα τα κόκαλά τους στα Βουνά και τα λαγκάδια της Βορείου Ηπείρου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ