Με ενστάσεις κι αποχές στο Περιφερειακό.. Νέα πρόεδρος η Σταυρούλα Μπραΐμη

perifereiako eklogi

Με ενστάσεις, αποχές και διαφωνίες ως προς την διαδικασία έγινε η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλου για την εκλογή νέου Προέδρου και Αντιπροέδρου.

Όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης απείχαν από την διαδικασία της εκλογής αφού είχαν προηγηθεί ενστάσεις επί της διαδικασίας και της νομιμότητας αυτής.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο με τις ψήφους της Αξιοβίωτης Ανάπτυξης και του ανεξάρτητου συμβούλου Σάκη Βλέτσα επικύρωσε την εκλογή και νέα πρόεδρος είναι η Σταυρούλα Μπραΐμη.

Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα πρόεδρο του σώματος που έχει πίσω της μακρά θητεία στην αυτοδιοίκηση.

Η Σταυρούλα Μπραΐμη όπως έγινε γνωστό παραιτήθηκε από την θέση της αντιπεριφερειάρχη.

Αμέσως μετά την εκλογή της δήλωσε ότι η εκλογή της αποτελεί τιμή και ευθύνη και δεσμεύτηκε ότι θα εργαστεί για ένα περιφερειακό συμβούλιο ενωμένο, μακριά από στείρες μικροπολιτικές αντιλήψεις και λαικισμούς.

«Θα επιδιώξω πολιτικό πολιτισμό και σύνθεση για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Ηπείρου» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μπραΐμη.

Δεσμεύτηκε δε ότι θα επιδιώξει το συντομότερο δυνατό το Περιφερειακό Συμβούλιο να επιστρέψει στην κανονικότητα και στις δια ζώσης συνεδριάσεις.

Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου εκλέχθηκε από την παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» του Γιώργου Ζάψα ο κ. Δημήτρης Τρομπούκης.

Η διαδικασία

Το Περιφερειακό Συμβούλιο συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης. Ο Γιώργος Ζάψας επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» έθεσε εξαρχής θέμα νομιμότητας υποστηρίζοντας ότι στη συνεδρίαση δεν θα έπρεπε να προεδρεύει η Αγνή Νάκου ως πλειοψηφούσα σύμβουλος και κατέθεσε ένσταση η οποία υπορράφθηκε από το σώμα.

Επίσης αποχώρησε η παράταξη του Δημήτρη Δημητρίου ο οποίος νωρίτερα είχε υποστηρίξει ότι υπήρξαν αστοχίες στην πρόσκληση για την συνεδρίαση.

Από την διαδικασία της ψηφοφορίας απείχαν οι Ορίζοντες Ηπείρου του Σπύρου Ριζόπουλου όπως είχε προαναγγελθεί από τον ίδιο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δια του επικεφαλής της Γιώργου Πρέντζα ζήτησε την διακοπή της συνεδρίασης επαναφέροντας την πρόταση που είχε καταθέσει και γραπτώς για δια ζώσης συνεδρίαση και εκλογή. Αφού η πρόταση απορρίφθηκε η παράταξη αποχώρησε από την διαδικασία εκλογής.

Ο Ζώης Γαλατάς εκ μέρους της Αριστερής Παρέμβασης απουσίαζε από τη συνεδρίαση.

Ο Κώστας Νουτσόπουλος επικεφαλής της Ανυπότακτης Ηπείρου τάχθηκε υπέρ της πρότασης του Γιώργου Πρέντζα ενώ από την ψηφοφορία απείχε και ο επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής Κώστας Αναγνώστου.

Στη διαδικασία μετείχε κανονικά ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος Σάκης Βλέτσας.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης ανέφερε ότι για την διαδικασία σύγκλισης του Περιφερειακού Συμβουλίου ρωτήθηκε το Υπουργείο Εσωτερικών και ακολουθήθηκε βήμα βήμα ότι προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Απευθυνόμενος δε στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «οι πλειοψηφίες αποφασίζουν και οι μειοψηφίες ελέγχουν αλλά δεν επιβάλλουν απόψεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ