Με ελικόπτερο οι εργασίες για την προστασία της Κασσώπης.. Φωτό- Βίντεο

kassopi ergasiew

Μέχρι και ελικόπτερο χρησιμοποιήθηκε για να υλοποιηθεί το έργο βραχοπροστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Κασσώπης.

Τις εργασίες έχει αναλάβει η εταιρεία upworks και το βίντεο που αποτυπώνει ένα μέρος αυτών είναι πράγματι εντυπωσιακό.

Οι εργασίες  ξεκίνησαν με την τοπική αφαίρεση της δασοκάλυψης,  συνεχίστηκαν με την διάτρηση και ενεμάτωση οπών για τα αγκύρια και τις αντηρίδες των φραχτών  και ολοκληρώθηκαν με την τοποθέτηση των ορθοστατών των βραχοπαγίδων μετά από την άψογη συνεργασία της UPWORKS  με τους Ιταλούς πιλότους της ROTORS.

Οι πολυετείς εργασίες αποκατάστασης που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων ανέδειξαν την αρχαία Κασσώπη και δίνουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη να κατανοήσει τη λειτουργία της, τη χωροθέτηση, τον τρόπο που ήταν κτισμένη η πόλη, αλλά και το πιο επιβλητικό οικοδόμημά της που ήταν το Θέατρο.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • kassopi ergasiew1

Η Κασσώπη βρίσκεται πολύ κοντά στο Ζάλογγο. Αποτέλεσε πρωτεύουσα της Κασσωπαίας, κτίστηκε πριν τα μέσα του 4ου αι. π.Χ. (340 π.Χ), σε φυσικά οχυρή θέση, σε ένα οροπέδιο με υψόμετρο 550-650 μ., στις πλαγιές του Ζαλόγγου, με σκοπό να προστατεύσει από την εκμετάλλευση των Ηλείων αποίκων, την εύφορη πεδιάδα που απλωνόταν νοτιότερα.

Η μεγάλη ακμή της πόλης σημειώνεται τον 3ο αι. π.Χ., όταν κτίζονται τα μεγάλα δημόσια κτήρια και ανοικοδομούνται πολλά σπίτια. Η πόλη είχε δικό της νομισματοκοπείο.

Σήμερα γίνονται εργασίες ανάδειξης και το αρχαίο της θέατρο αποτελεί ένα από τα πέντε που απαρτίζουν την Πολιτιστική Διαδρομή της Ηπείρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ