Με διαβούλευση η απόφαση για αξιοποίηση του Ξενία

kastro

kastroΗ εκπόνηση μελέτης αξιοποίησης του Ξενία, θα είναι το επόμενο βήμα στο οποίο θα προχωρήσει ο Δήμος Άρτας μετά την παραχώρηση που έγινε με τη νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Απώτερος σκοπός είναι η ένταξη σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Όσο για τη χρήση του, αυτή θα προκύψει μέσα από διαβούλευσης, όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Άρτας Γιάννης Παπαλέξης.

«Μέσα στις άσχημες ειδήσεις που έχουν οι μέρες μας, κάθε μέρα και χειρότερα, που μας έχει πνίξει την ψυχή και μας έχει καταβάλει ψυχολογικά και προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι όλος ο ελληνικός λαός, έχω να πω τουλάχιστον ότι για την Άρτα έχουμε ένα καλό νέο. Τελικά το ΞΕΝΙΑ μετά από πάρα πολλά χρόνια διεκδίκησης και αγώνα, περιήλθε, με το νόμο που ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες, στο Δήμο Αρταίων. Περιμένουμε τώρα τη διαδικασία η οποία θα μας επιτρέψει να γίνει μετεγγραφή στο Υποθηκοφυλακείο έτσι ώστε και τυπικά το ΞΕΝΙΑ να ανήκει στους Αρτινούς δημότες. Στο επόμενο Δ.Σ. θα φέρουμε και πρόταση να εντάξουμε ένα μικρό κονδύλιο για να κάνουμε και την μελέτη αξιοποίησής του έτσι ώστε να προσπαθήσουμε να το εντάξουμε σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα να το αξιοποιήσουμε. Βέβαια θα το βάλουμε και σε διαβούλευση να αποφασίσουμε ποια ακριβώς θα είναι η χρήση του από δω και πέρα», ανέφερε ο κ. Παπαλέξης.

Ως «ευχάριστη εξέλιξη», σχολίασε την κατάληξη που είχε το θέμα του ΞΕΝΙΑ, η επικεφαλής της «Δημοτικής αλλαγής» Όλγα Γεροβασίλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ