Με χώρο και ρόλο το Πανεπιστήμιο στο Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας

sinedrio texnologiko

Χώρο και ρόλο θα έχει τελικά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας όπως συμβαίνει άλλωστε στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Το Πανεπιστήμιο δεν είχε συμπεριληφθεί εξ αρχής στον σχεδιασμό της Περιφέρειας Ηπείρου κάτι που φαίνεται ότι διορθώνεται.

Μιλώντας ο Περιφερειάρχης Ηπείρου στο Συνέδριο Σχεδιασμού Αυτοματισμού, Μηχανικής Υπολογιστών, Δικτύων Υπολογιστών και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης – Νοτιοανατολικής Ευρώπης  Seeda-Cecnsm Conference 2022 το οποίο συνδιοργανώνουν τα Τμήματα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τα Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας έκανε γνωστό ότι μέρος του νέου Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας θα χρησιμοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Απομένει να αποσαφηνιστεί πλήρως ποια ακριβώς θα είναι η συμμετοχή του Πανεπιστημίου στο όλο εγχείρημα.

Κατά την Τελετή Έναρξης της 7ης διοργάνωσης που λαμβάνει χώρα στο Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου,, χαιρετισμούς απηύθυναν και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μωυσής Ελισάφ, ο Πρύτανης κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και ο αντιπρύτανης του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου κ. Κωνσταντίνος Καραμάνης.

Τους συνέδρους καλωσόρισε, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, ο Αλέξανδρος Τζάλλας.

Όπως ανέφερε o κ. Τζάλλας, στόχος μας, είναι η προώθηση της έρευνας και της γνώσης και η στήριξη της τοπικής κοινωνίας, η οποία κάνει σημαντικά βήματα στην μετατροπή της Βορειοδυτικής Ελλάδας, σε κόμβο περιφερειακής  ανάπτυξης.

Εμπειρογνώμονες από τη βιομηχανία και τον ακαδημαϊκό χώρο από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν ταξιδέψει στα Ιωάννινα, ώστε να ανταλλάξουν ιδέες, καινοτομίες και να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της τρέχουσας έρευνας στους πιο εξελιγμένους παραπάνω τομείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ