Με αναδρομική ισχύ η αύξηση του στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος

enoikiastirio

Αύξηση κατά 50% του φοιτητικού – στεγαστικού επιδόματος από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ, και στα 2.000 ευρώ για τους φοιτητές που συγκατοικούν, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Δικαιούχοι θα είναι 50.000 φοιτητές και σπουδαστές ΙΕΚ ενώ ο προϋπολογισμός είναι 75 εκατ. ευρώ.

Όπως είπε η υπουργός το μέτρο θα ισχύσει αναδρομικά και οι πρώτοι ωφελούμενοι θα είναι οι φοιτητές και οι σπουδαστές ΙΕΚ του έτους 2021 – 2022. Ήδη από αυτό το φθινόπωρο κατά το οποίο θα καταβληθεί το φοιτητικό επίδομα για την περσινή χρονιά θα είναι αυξημένο κατά 50%, εξήγησε η κ. Κεραμέως.

Ανέφερε ότι θα δημιουργηθούν νέες φοιτητικές εστίες σε πέντε πανεπιστήμια της χώρας: Θράκη, Δυτ. Μακεδονία, Δυτ. Αττική και Κρήτη. Πρόκειται για τμήμα συνολικού μεταρρυθμιστικού σχεδίου για την ανώτατη εκπαίδευση με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Αφορά τη δημιουργία 8.150 νέων κλινών και συνολικό εκτιμώμενο κόστος που υπερβαίνει τ α540 εκατ. ευρώ.

«Η στόχευση είναι ξεκάθαρη. Στηρίζουμε τα δημόσια πανεπιστήμια της χώρας, λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες σε αστικές περιοχές, όπως το πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής, σε ακριτικές περιοχές, όπως το Δημοκρίτειο και το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, σε τουριστικές περιοχές με πολύ μεγάλη ζήτηση σε ακίνητα όπως το πανεπιστήμιο Κρήτης και στην ηπειρωτική χώρα, όπως είναι το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας» υπογράμμισε μεταξύ άλλων η υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ