Με αμφισβητήσεις κι ερωτήματα η τιμολογιακή πολιτική του ΦΟΔΣΑ

fodsa tile

Εν μέσω αμφισβητήσεων, προβληματισμών και αντιπαραθέσεων εγκρίθηκε ο απολογισμός και ο τιμολογιακός κανονισμός του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου.

Η συνεδρίαση για μία ακόμη φορά χαρακτηρίστηκε από σοβαρούς προβληματισμούς των αυτοδιοικητικών –τουλάχιστον αυτών που αποστέλλουν τα απορρίμματά τους στο εργοστάσιο- ενώ ο Δήμος Ιωαννιτών αμφισβήτησε τις ποσότητες υπολείμματος που του χρεώνονται και ζήτησε διαχειριστικό έλεγχο στον ΦΟΔΣΑ.

Εκ μέρους των υπηρεσιακών παραγόντων του Φορέα μετά από παρότρυνση του Προέδρου και του Αντιπροέδρου τονίστηκε ότι θα γίνει επανέλεγχος των ποσοτήτων.

Στη συνεδρίαση κατατέθηκαν προβληματισμοί για την μη λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης γεγονός που αυξάνει το κόστος για αρκετούς δήμους, ειδικά τους απομακρυσμένους όπως είναι η Κόνιτσα, το Πωγώνι αλλά και η Πρέβεζα.

Στη συνεδρίαση πάντως καταδείχθηκε ότι δύο περίπου χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του ΦΟΔΣΑ τα θέματα που απασχολούν τους αυτοδιοικητικούς και αφορούν στην διαχείριση των απορριμμάτων παραμένουν τα ίδια, χωρίς ουσιαστικά να έχει προστεθεί κανένα απολύτως έργο στην Ήπειρο και με τους ΣΜΑ να αποτελούν μήλο της έριδος μεταξύ Περιφέρειας και Φορέα.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ