Με 2,2 εκατομμύρια δημοπρατείται η αποκατάσταση για το Τζαμί Καλούτσιανης

tzami kaloutsianis apokatastasi

Με προϋπολογισμό 2,2 εκατομμύρια ευρώ εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης, μετά από πρόταση του Υπουργείου Πολιτισμού, το έργο στερέωσης και αποκατάστασης του Τζαμιού Καλούτσιανης και η συντήρηση των τοιχογραφιών και των ξυλόγλυπτων τμημάτων.

Με την πράξη ένταξης δεσμεύεται πίστωση και για το τρέχον έτος κάτι που δείχνει την πρόθεση τουλάχιστον για άμεση δημοπράτηση και έναρξη εργασιών.

Άλλωστε ως ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας ορίζεται η 20η Ιουνίου, ημερομηνία δημοπράτησης η 11η Ιουλίου και ως ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης η 20η Νοεμβρίου.

Το έργο προβλέπεται να αποπερατωθεί μέχρι τον Νοέμβριο του 2025.

Το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει τη στερέωση και αποκατάσταση του Τζαμιού, την ενίσχυση της τοιχοποιίας, την συντήρηση και αποκατάσταση των φθαρμένων ξυλοδετών, την τοποθέτηση κουφωμάτων, την ανακατασκευή της εισόδου και την επαναφορά του δαπέδου στην αρχική στάθμη.

Επίσης με το δεύτερο υποέργο προβλέπεται η αποκατάσταση των εσωτερικών χώρων, των τοιχογραφιών και των ξυλόγλυπτων τμημάτων, η αποκατάσταση της στέγης, η τοποθέτηση ράμπας προσβασιμότητας και η διευθέτηση των ομβρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ