Μ. Τζούφη: Βαθιά συντηρητικό και σεξιστικό το συνέδριο «γονιμότητας»

meropi tzoufi1

«Το «συνέδριο γονιμότητας» που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες στα Ιωάννινα, αναπαράγει και τρέφει όλα τα στερεότυπα εναντίων των γυναικών. Παραβλέπει πως η υπογονιμότητα (είτε ανδρική, είτε γυναικεία) είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα, περισσότερο κοινωνικό παρά ιατρικό, το οποίο σχετίζεται άμεσα με το σύγχρονο τρόπο ζωής. Παράλληλα, για την «αντιμετώπισή» του δε διστάζει να στοχοποιήσει και να ενοχοποιήσει το εύκολο θύμα: τη γυναίκα».

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή της η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.

Και στη δήλωση συνεχίζει:

Το «προπαγανδιστικό βίντεο» που δημοσιεύτηκε και οδήγησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου να αποσύρει την αιγίδα της στο συνέδριο, μεταφέρει ένα βαθιά συντηρητικό μήνυμα σε κάθε γυναίκα: «για να γίνεις μάνα πρέπει να αφήσεις τις σπουδές και την εκπαίδευση, να μην έχεις επαγγελματικές αξιώσεις, να σταματήσεις να είσαι αυτόνομη και χειραφετημένη».

Μεταξύ των ομιλητών -στην πλειοψηφία τους άντρες- υπουργοί και βουλευτές της κυβέρνησης. Γνήσιοι εκφραστές του νεο-συντηρητισμού, της μισαλλοδοξίας, του υποβιβασμού των γυναικών και των δικαιωμάτων που γκρεμίζουν κάθε αυταπάτη πως η Νέα Δημοκρατία αποτελεί ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό και φιλελεύθερο κόμμα. Η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να υποστηρίξει τους γονείς που αναγκάζονται να καταφύγουν σε πανάκριβες ιδιωτικές λύσεις ώστε να τεκνοποιήσουν, αντί να διευκολύνει τις οικογένειες με νέους Παιδικούς Σταθμούς και Σχολεία, αντί να νομοθετήσει ουσιαστικά μέτρα για την υποστήριξη των νέων ζευγαριών, εντάσσει στο πολιτικό της πρόγραμμα θέσεις που παραπέμπουν στο μεσαίωνα.

Οι γυναίκες δε χρειάζονται τέτοιου είδους νουθεσίες. Οι άμεσες και έντονες αντιδράσεις καταδεικνύουν την απαράδεκτη προσέγγιση που προσπαθούν να επιβάλλουν οι διοργανωτές του συνεδρίου, έχοντας την υποστήριξη εκκλησιαστικών και κυβερνητικών στελεχών. Να μην τους επιτρέψουμε να μας γυρίσουν πίσω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ