Μ. Πλιάκος: Στην Δικαιοσύνη για το βιοαέριο

Την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου προκάλεσε η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, που αφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία πέντε μονάδων βιοαερίου, συνολικής δυναμικότητας 10 MW, εντός της ΒΙ.ΠΕ. που υπέγραψε ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βασίλης Μιχελάκης.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ζίτσας μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είναι άδικο για την περιοχή. Το έχουμε τονίσει επανειλημμένως προς όλες τις κατευθύνσεις και με αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων. Αφήσαμε, σε όλους όσους ασχολούνται με τα κοινά, το χώρο και το χρόνο ώστε να χειριστούν το θέμα, προκειμένου να μη φτάσουμε στην υπογραφή και την αδειοδότηση.

Μετά από αυτή την εξέλιξη θα το διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο. Θα προσφύγουμε σε όλα τα ένδικα μέσα για να καταρρίψουμε την απόφαση. Μερικοί θεωρούν τους πολίτες του Δήμου Ζίτσας πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Τους δηλώνω λοιπόν πως οι πολίτες του Δήμου Ζίτσας όχι μόνο δεν είναι δεύτερης κατηγορίας αλλά έχουν και κρίση και μνήμη. Θυμούνται πολύ καλά πως πριν μερικά χρόνια μία μονάδα βιοαερίου με υποπολλαπλάσια δυναμικότητα, δεν αδειοδοτήθηκε, ενώ σήμερα αδειοδοτούνται και οι πέντε μονάδες. Άραγε τι άλλαξε; Ο χώρος; Εμείς είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε με τις αποφάσεις μας την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής των πολιτών και καλούμε όλους όσοι αναγνωρίζουν το δίκαιο του αιτήματος μας να μας στηρίξουν στον αγώνα που ξεκινάμε μαζί με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων της ΒΙ.ΠΕ.»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ