Μ. Πλιάκος: Δεν κατανοούμε την άρνηση του ΔΕΔΔΗΕ

pliakos mixalis

Τις μετρήσεις του ΔΕΔΔΗΕ, τις οποίες επικαλείται για τον υποσταθμό της Ελεούσας ζητά να δημοσιευθούν ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος.

Η παρέμβαση που κ. Πλιάκου έρχεται ως συνέχεια της απάντησης που δόθηκε και με την οποία αποκλείστηκε κάθε ενδεχόμενο μεταφοράς του υποσταθμού.

Ο Δήμαρχος Ζίτσας καυτηριάζει το γεγονός ότι ενώ το αίτημα της μετεγκατάστασης είναι σε εκκρεμότητα επί δέκα χρόνια, μόλις πέρυσι ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε την διαδικασία για την αδειοδότησή του.

Μάλιστα η μετεγκατάστασή του σε χώρο που βρίσκεται στις όμορες Κοινότητες Βουνοπλαγιάς και Ζωοδόχου, ο οποίος υποδεικνύεται με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας από το 2011, δεν αλλάζει δραματικά την «κεντροβαρική του θέση και εξυπηρετεί τη μακροπρόθεσμη στήριξη της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της ευρύτερης περιοχής» υπογραμμίζει ο κ. Πλιάκος.

 Όσον αφορά τις διαβεβαιώσεις του πως «δεν προκαλεί επιπτώσεις στο περιβάλλον της περιοχής»  επικαλούμενος μετρήσεις των επιπέδων του ηλεκτρικού και μαγνητικού πεδίου από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, για να γίνει πιστευτός ας τις δώσει στη δημοσιότητα μιας και σε εμάς ουδέποτε έχουν κοινοποιηθεί.

«Σε κάθε περίπτωση πάντως θα συνιστούσαμε στη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ να επανασχεδιάσει το Σχέδιο Ανάπτυξης του Δικτύου του και να λάβει σοβαρά υπόψη την πρόταση του Δήμου Ζίτσας για μετεγκατάσταση του Υποσταθμού καθώς θα καταφέρει αφενός να αμβλύνει τις αντιδράσεις που εγείρονται λόγω περιβαλλοντικών επιπτώσεων και αφετέρου να ξεπεράσει τα προβλήματα   που δημιουργούνται λόγω του κορεσμένου δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν ως αποτέλεσμα να μη μπορούν οι επιχειρήσεις στη ΒΙ.ΠΕ. να επενδύσουν στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ώστε να είναι ενεργειακά αυτόνομες» καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ