Λίγα καυσόξυλα… κινητοποίησαν το Δασαρχείο!

kausoksila

Κλιμάκιο του Δασαρχείου Κόνιτσας έφτασε μέχρι το Δίστρατο προκειμένου να… εφαρμόσει το νόμο. Να εφαρμόσει το νόμο σε κάποιους κατοίκους που έκοψαν μικροποσότητες καυσόξυλων για να ζεστάνουν τα σπίτια και τις οικογένειές τους!

Η καταγγελία για προκλητικά μεροληπτική λειτουργία του Δασαρχείου, που πολλές φορές έχει απασχολήσει την επικαιρότητα, είναι επώνυμη και γίνεται από τον Δημοτικό Σύμβουλο Κόνιτσας Γιάννη Παφίλη.

«Το Δίστρατο είναι ένα ορεινό χωριό με συνήθως πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Τη χρονιά αυτή, με ευθύνη αρμοδίων υπηρεσιών ( Δήμου,  Δασαρχείου Κόνιτσας), δεν κόπηκαν τα καυσόξυλα που προβλεπόταν από την εγκεκριμένη διαχειριστική μελέτη για να δοθούν στους κατοίκους για την κάλυψη των ατομικών τους αναγκών , με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να υποφέρουν από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή.

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι, το Δασαρχείο δεν “είδε”  ότι στο χωριό υλοτομούνταν συστάδα δημοτικού δάσους, στο ίδιο σημείο που είχε υλοτομηθεί πριν πέντε χρόνια ,δεν είδε ότι σε δημοτικό δάσος έχουν  διανοιχτεί δασόδρομοι χωρίς τις απαραίτητες εγκρίσεις Μ.Π.Ε( Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ) και χωρίς τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις από τον Δήμο Κόνιτσας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ουδέποτε έλαβε απόφαση για χορήγηση κάποιας άδειας για όλα αυτά. Ο Προϊστάμενος του Δασαρχείου οφείλει να απαντήσει γιατί λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Γιατί ασκεί όλη την αυστηρότητα του σε κατοίκους ορεινών περιοχών που προσπαθούν με μικροποσότητες να ζεστάνουν τις οικογένειες τους και σε άλλες περιπτώσεις κάνει τα στραβά μάτια» αναφέρει ο κ. Παφίλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ