«Λίφτινκ» στα Λιθαρίτσια καθώς η ανάπλαση μένει στα… συρτάρια!

litaritsia-katarismos1

Πριν από έναν περίπου χρόνο το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων απέρριπτε την προμελέτη του Δήμου Ιωαννιτών για την ανάπλαση στο Πάρκο Λιθαρίτσια. Και μάλιστα έκανε ιδιαίτερα αυστηρές παρατηρήσεις. Τότε η Δημοτική Αρχή απαντούσε ότι σε λιγότερο από πέντε χρόνια το έργο όχι απλά θα έχει μελετηθεί αλλά θα έχει ολοκληρωθεί κιόλας!

Από τον Μάιο του 2017, όταν έγινε η τελευταία αναφορά στο Δημοτικό Συμβούλιο με τον αντιδήμαρχο προγραμματισμού να δεσμεύεται ότι άμεσα θα ξεκινήσει η τροποποίηση και η επικαιροποίηση της προμελέτης και μέχρι σήμερα, δεν έχει υπάρξει η παραμικρή ανακοίνωση!

Ένας χρόνος –από τους πέντε που ήθελε ο κ. Μανταλόβας- ήδη πέρασε!

Το Πάρκο Λιθαρίτσια παρέμενε στην απόλυτη εγκατάλειψη και την πλήρη υποβάθμιση. Σ’ αυτό συντέλεσε και το κλείσιμο του καταστήματος που έδινε ζωή στο χώρο.

Ο χώρος σε πολλά σημεία έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπος, ενώ σε άλλα έμοιαζε με ζούγκλα ..

Μέχρι την ώρα που το Τμήμα Πρασίνου ανέλαβε δράση. Μέσω της προσωπικής της σελίδας στο Facebook, η αντιδήμαρχος Ελένη Βασιλείου, έκανε γνωστή την παρέμβαση εξωραισμού του πάρκου, δημοσιεύοντας μάλιστα σειρά φωτογραφιών από την εικόνα που παρουσίαζε μέχρι… χθες και την εικόνα που παρουσιάζει τώρα.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • litaritsia katarismos1

Στο πάρκο Λιθαρίτσια έγιναν παρεμβάσεις στο πράσινο ενώ απομακρύνθηκαν τα σκουπίδια που ήταν σωροί.. Συνάμα μεταφυτεύθηκε και μία μεγάλη μανόλια που βρίσκονταν μέχρι τώρα στο παρκάκι όπου είναι το Ρολόι.

«Η προσπάθεια εξωραϊσμου, συντήρησης, λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης και ανάδειξης των πράσινων κοινόχρηστων χώρων του Δήμου μας συνεχίζεται, με στόχο τη καλύτερη ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, προσφέροντας τους,  τους πράσινους αναβαθμισμένους  χώρους που δικαιούνται», αναφέρει στην ανάρτησή της η κ. Βασιλείου.

Ένα «lifting» που ήταν απαραίτητο καθώς φαίνεται ότι η ανάπλαση θα αργήσει πολύ!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ