Λαβωμένη κυβέρνηση, προβληματισμοί σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, λίγοι οι κερδισμένοι

vouli nomosxedio

Είναι η μοναδική εκλογική αναμέτρησή της που με την ολοκλήρωσή της δεν πανηγύρισε κανείς. Τουλάχιστον από τους βασικούς πρωταγωνιστές αυτής, δηλαδή το κυβερνόν κόμμα και τα δύο που έδιναν την μάχη για την δεύτερη θέση.

Η Νέα Δημοκρατία σε απόλυτο αριθμό ψήφων συγκέντρωσε τον μικρότερο αριθμό στην ιστορία της.  Έμεινε πέντε μονάδες κάτω από τον πήχη που είχε θέσει η ίδια και μάλιστα σε μία μάχη που έμοιαζε να την δίνει χωρίς αντίπαλο.

Το 41% των βουλευτικών εκλογών, πριν από έναν ακριβώς χρόνο, δείχνει ήδη μακρινό και αναζητούνται τα αίτια που έφεραν ένα τόσο δυσμενές αποτέλεσμα.

Η κυβέρνηση φαίνεται να πλήρωσε την αλαζονεία που ακολούθησε το 41% αλλά και το τίμημα της ακρίβειας που σαρώνει τα ελληνικά νοικοκυριά και υποτιμήθηκε.

Ο δομικός ανασχηματισμός είναι προ των πυλών και μάλλον θα πάρει σάρκα και οστά πριν το τέλος της εβδομάδας.

Την αποδοκιμασία προς την κυβέρνηση δεν κατάφεραν να την μετατρέψουν σε ψήφο εμπιστοσύνης ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε και το ΠΑΣΟΚ που είχε θέσει τον εξαιρετικά φιλόδοξο στόχο να αναδειχθεί σε δεύτερη δύναμη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε μεν δεύτερος όμως με απώλειες δυνάμεων ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να πείσει ότι μπορεί να αποτελέσει λύση διακυβέρνησης.

Ήδη στην κεντροαριστερά έχει ανοίξει η συζήτηση για την ανάγκη ανασυγκρότησης του χώρου ακόμη και με συνένωση πολιτικών δυνάμεων.

Στους κερδισμένους της εκλογικής αναμέτρησης είναι το ΚΚΕ το οποίο ενίσχυσε σημαντικά τις δυνάμεις του όπως επίσης και οι ακροδεξιές δυνάμεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ