Λαθραία φυτοφάρμακα από την Τουρκία στην Ελλάδα

FYTOFARMAKA1Σε συνεργασία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τις διωκτικές αρχές, αστυνομικοί στην Αλεξανδρούπολη, προχώρησαν στην εξάρθρωση κυκλώματος που εισήγαγε στη χώρα μας από την Τουρκία, λαθραίες ποσότητες φυτοφαρμάκων.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ είχε μεταβεί στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης με αφορμή ζημιές σε καλλιέργειες βάμβακος, που σημειώθηκαν από παρανόμως εισαχθέντα ακατάλληλα φυτοπροστατευτικά προϊόντα.

Η συνεργασία του ΥΠΑΑΤ με τις τελωνειακές και αστυνομικές αρχές παραμένει στενή και θα συνεχιστεί για την πάταξη της δράσης κυκλωμάτων διακίνησης παράνομων φυτοπροστατευτικών προϊόντων στη χώρα μας, που θέτουν σε κίνδυνο τις ίδιες τις καλλιέργειες, την ποιότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και τη δημόσια υγεία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης διευκρινίζει ότι θα ζητηθούν τα στοιχεία όλων των Ελλήνων συλληφθέντων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση λαθρεμπορίας φυτοφαρμάκων από την Τουρκία, στην Ελλάδα και εφόσον διαπιστωθεί ότι είναι δικαιούχοι οποιασδήποτε μορφής ενίσχυσης, θα ανασταλεί κάθε καταβολή οικονομικής ενίσχυσης σε αυτούς από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους, που χειρίζεται το ΥΠΑΑΤ.

Με αφορμή τη σύλληψη των επτά ατόμων για λαθρεμπόριο φυτοφαρμάκων, ο Υπουργός κ. Τσαυτάρης δήλωσε: «η προσπάθεια για την πάταξη της ασύδοτης δράσης όλων όσων εμπλέκονται στην παράνομη διακίνηση φυτοφαρμάκων συνεχίζεται και ήδη αποδίδει. Εφιστούμε την προσοχή στους αγρότες για την ορθή χρήση εγκεκριμένων φυτοφαρμάκων στις καλλιέργειές τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ