Λαοθάλασσα στο αντάμωμα των Επιταφίων!

EPITAFIOI2

ΦΩΤΟ – Λαοθάλασσα στο αντάμωμα των Επιταφίων. Η κεντρική πλατεία αλλά και όλοι οι δρόμοι ήταν ασφυκτικά γεμάτοι. Χιλιάδες κεριά φώτιζαν μια πραγματικά ανοιξιάτικη νύχτα ακολουθώντας τους Επιταφίους από τις Ενορίες της πόλης. Ένα φωτεινό ποτάμι που δεν μπόρεσε να χωρέσει στο ασφυκτικά γεμάτο κέντρο των Ιωαννίνων. Ο πρώτος επιτάφιος που έφτασε ήταν αυτός της Περιβλέπτου. Ακολούθησαν από τις υπόλοιπες εκκλησίες με τελευταίο της Μητρόπολης, που συνοδευόταν από την μπάντα του στρατού και όλες τις αρχές του τόπου. Στην πλατεία η Φιλαρμονική του Δήμου σε πένθιμες μουσικές. Ο Μητροπολίτης Μάξιμος απευθυνόμενος στο πλήθος μίλησε για τη νίκη της ζωής επί του θανάτου.

Ευχαρίστησε όλες τις τοπικές αρχές για την συμπαράστασή τους προς την Εκκλησία, τους πιστούς για την στήριξή τους και συνέχισε καλώντας όλους να αγκαλιάσουν τη νέα δράση της Μητρόπολης, που είναι το Περιβαλλοντικό Πάρκο Ανακύκλωσης.

Το πάρκο, στην παραλίμνια περιοχή θα εγκαινιαστεί την ερχόμενη Τετάρτη και για μία βδομάδα τα Γιάννινα θα ανακυκλώνουν με σκοπό να καταλάβουν μία θέση στο βιβλίο Γκίνες.

Ο Μητροπολίτης ζήτησε από όλους να συμβάλλουν ώστε να επιτευχθεί ο στόχος αυτός και ευχήθηκε Καλή Ανάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ