Λανθασμένη επιλογή η χρονική προτεραιότητα

eksikonomo kat oikon

Την έντονη διαμαρτυρία του για τον τρόπο με τον οποίο άνοιξε κι έκλεισε για την Ήπειρο το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» μεταφέρει το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας με επιστολή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα άνοιξε κι έκλεισε μέσα σε 23 λεπτά καθώς τόσα χρειάστηκαν για την εξάντληση του προϋπολογισμού.

«Η ανακοίνωση ότι ικανοποιήθηκε το 50% αυτών που είχαν δηλώσει ενδιαφέρον εκθέτει το Υπουργείο, καθώς ουσιαστικά ικανοποιήθηκε απλώς το 50% αυτών και μόνο που πρόλαβαν και υπέβαλλαν αίτηση μέσα σε αυτά τα 23 λεπτά», επισημαίνει το Επιμελητήριο.

Στην ίδια επιστολή αναλύει τα προβλήματα ταχύτητας του ίντερνετ, ειδικά για περιοχές πέραν των αστικών κέντρων και επισημαίνει ότι «η χρονική προτεραιότητα αποτελεί μια εντελώς λανθασμένη επιλογή»!

                Η λύση στο πρόβλημα του όγκου των αιτήσεων σε σχέση με τον εκάστοτε διαθέσιμο ετήσιο προϋπολογισμό θα μπορούσε να ήταν η εφαρμογή αντικειμενικών κριτηρίων επιλογής σε συνδυασμό με ένα εύλογα περιορισμένο πλην όμως προκαθορισμένο χρόνο υποβολής π.χ. πέντε  ημερών.

                Εκ του συνόλου των αιτήσεων, οι πλεονάζουσες των εγκεκριμένων, να παραμένουν στο σύστημα ως επιλαχούσες και να ικανοποιούνται εντάσσοντας μέχρι εκεί που είναι δυνατόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ