Λαμπρός εορτασμός για τον Πολιούχο των Ιωαννίνων

AGIOS_GEORGIOS_LITANEIA1

ΦΩΤΟ- Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, Πολιούχου της πόλης των Ιωαννίνων. Λίγο μετά τις δέκα το πρωί και αφού είχε προηγηθεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Πλατείας Πάργης έγινε η λιτάνευση των Σεπτών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου. Η Φιλαρμονική του Δήμου, η Στρατιωτική Μπάντα, δεκάδες μαθητές… Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, Μητροπολίτες από άλλες περιοχές, ιερείς..

Οι βουλευτές του Νομού, ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ ακολούθησαν μέχρι τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου.

Και μαζί πλήθος πιστών.. Ο καιρός αυτή τη φορά, στην καρδιά του χειμώνα ήταν σύμμαχος με αποτέλεσμα την μαζική παρουσία του κόσμου στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Το απόγευμα θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίυ Αθανασίου ενώ το απόγευμα του Σαββάτου θα γίνει Εσπερινός και επιστροφή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου στο Ναό της Πλατείας Πάργης.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ