Λαμπρή παρέλαση για την επέτειο.. Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας

parelasi-fevrouarios3

ΦΩΤΟ- Με λαμπρότητα κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 105η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων. Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας έγινε η μεγάλη παρέλαση. Μαθητές, στρατευμένοι, και σύλλογοι καταχειροκροτήθηκαν από χιλιάδες κατοίκους που είχαν κατακλύσει τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, αψηφώντας το κρύο αλλά και την βροχή που σημειώνονταν κατά διαστήματα.

Η επέτειος της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων αποτελεί μία κορυφαία στιγμή στη νεότερη ελληνική ιστορία. Και με αφορμή των εορτασμό αυτό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

Στην καθιερωμένη δήλωση, που φέτος έκανε αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο των Μπιζανομάχων, ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι οι Έλληνες έχουν μάθει να τιμούν τους φίλους τους και να μην φοβούνται τους εχθρούς τους ενώ υπογράμμισε την ανάγκη ενότητας του ελληνικού λαού.

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας μπορούν να αποδείξουν ανά πάσα στιγμή ότι η Ελλάδα είναι η δύναμη που ξέρει να τιμά και να σέβεται τους φίλους της αλλά δεν φοβήθηκε και δεν πρόκειται να φοβηθεί ποτέ τους εχθρούς της.

Ό,τι καταφέραμε τότε  στα Γιάννινα και το Μπιζάνι, το καταφέραμε ενωμένοι ενώ λίγα  χρόνια αργότερα ο διχασμός έφερε την εθνική καταστροφή. Πρέπει να επιδιώξουμε όλοι μαζί, ενωμένοι να κατακτήσουμε το μέλλον που μας αναλογεί και μας ταιριάζει, σύμφωνα με την ιστορία και την εθνική κληρονομιά», ανέφερε.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ