Λαϊκή Συσπείρωση: Σκληρή κριτική μετά την εκλογή

perifereiako_geniki_kamera

Με μία καυστική ανακοίνωση η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρεται στην Κυριακάτικη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και την εκλογή προέδρου και αντιπροέδρου.

Η παράταξη είχε ζητήσει την διακοπή της συνεδρίασης και την δια ζώσης σύγκλιση του σώματος.

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου έγκαιρα πήρε ξεκάθαρη θέση για τις αιτίες της υποβάθμισης των συνεδριάσεων. Οι δύο παρατάξεις της ΝΔ, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΠΑΣΟΚ, πιέζονται απ το λαό που βιώνει τα προβλήματα που γεννά η πολιτική που υπηρετούν και γι αυτό δημιουργούν ψευτοκαβγάδες για να ενσωματώσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Την ίδια στιγμή που εμπλέκεται σε επιφανειακές αντιπαραθέσεις, η περιφερειακή αρχή αρνείται να συζητήσει οποιοδήποτε πραγματικό πρόβλημα «καίει» τον τόπο και διαμορφώνει  την ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεων με υπηρεσιακά ζητήματα. Αδυνατεί να απαντήσει και γι αυτό χρησιμοποιεί αυταρχισμό και προσβολές στην εμπεριστατωμένη κριτική των κομμουνιστών περιφερειακών συμβούλων. Χωρίς τη δική  μας επιμονή, ούτε καν θα μετέδιδε τις συνεδριάσεις ώστε να κρύβει τα «χαΐρια» της.

Μέσα σε αυτούς τους αρνητικούς συσχετισμούς για το λαό, χωρίς αυταπάτες για το ρόλο του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι Κομμουνιστές Περιφερειακοί Σύμβουλοι ζητήσαμε : α) η συνεδρίαση για την εκλογή προεδρείου να γίνει δια ζώσης, ώστε να διευκολυνθεί η πραγματική πολιτική αντιπαράθεση που έχει απονευρωθεί με τις τηλεδιασκέψεις β) το νέο προεδρείο να λαμβάνει υπ όψιν τις προτάσεις της αντιπολίτευσης για τη διαμόρφωση της ημερήσιας, ώστε να συζητιούνται τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής και γ) τα σημαντικά θέματα των επιτροπών περιβάλλοντος και κοινωνικών θεμάτων να έρχονται για συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο, καθώς από την φύση τους οι επιτροπές αυτές λειτουργούν με εκχώρηση αρμοδιοτήτων από το Π.Σ.

Όπως ήταν φυσικό Περιφερειακή Αρχή και Παρατάξεις της “αντιπολίτευσης” ούτε καν συζήτησαν το “κύριο”, αναγνωρίζοντας ότι θα αποκαλύπτονταν η πολιτική τους γύμνια και προέβαλαν υπαρκτά πλην όμως διαδικαστικά, ζητήματα για να ξιφουλκήσουν σε μια βολική γι αυτούς αντιπαράθεση. Αποδείχθηκε όπως και στην περίπτωση των Σταθμών Μεταφόρτωσης, ότι η νομιμότητα «πάει περίπατο» κάθε φορά που απαιτείται να εξυπηρετηθούν μικροπολιτικές πρακτικές. Θεωρούμε δεδομένο ότι όπως γινόταν στον παρελθόν που η πίεση δεν ήταν τόση, έτσι και σήμερα θα μπορούσαν με χαρακτηριστική ευκολία να παραβλέψουν τα διαδικαστικά ζητήματα γιατί «δεν απασχολεί κανέναν απ τους Ηπειρώτες ποιος θα είναι πρόεδρος και ποιος θα είναι αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου» όπως ειλικρινέστατα ομολόγησε και ένας από τους Αντιπεριφερειάρχες. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση, οι κομμουνιστές Περιφερειακοί Σύμβουλοι ξεκαθάρισαν για άλλη μια φορά ότι δεν θα σταματήσουν πάρα την εκτίμηση που έχουν για τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του θεσμού να φέρνουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα αιτήματα των λαϊκών στρωμάτων και να αντιμάχονται συνολικά την πολιτική που εξυπηρετεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Μας έχουν πεισμώσει. Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ