Δυο ελληνικοί και δυο ξένοι «παίρνουν κεφάλι» για τη Δωδώνη

dodoni1Στην πιο κρίσιμη φάση της που ολοκληρώνεται με την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών εισέρχεται πλέον η διαδικασία πώλησης της Δωδώνη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τoυ Agronews και της εφημερίδας Agrenda, την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η πρώτη αξιολόγηση των 15 εταιρειών που εκδήλωσαν αρχικά ενδιαφέρον για τη γαλακτοβιομηχανία και, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τέσσερις είναι οι εταιρείες που αποκτούν προβάδισμα στην κούρσα.

Πρόκειται για τους ομίλους Ρέστη και Σαράντη από την Ελλάδα και τις Lactalis (Γαλλία) και Αrla (Σκανδιναβία) από το εξωτερικό οι οποίοι φαίνεται ότι είναι αυτοί θα δώσουν μέχρι τέλους τη μάχη για να αποκτήσουν τον έλεγχο της ηπειρώτικης εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί το πολύ έντονο ενδιαφέρον της πλευράς Ρέστη που συνεχίζει την προσπάθεια να βρει άμεσο δίαυλο επικοινωνίας με την πλευρά των κτηνοτρόφων αλλά και την τοπική κοινωνία. Μάλιστα, ο επιχειρηματίας δε δίστασε να προχωρήσει και σε μια πρωτότυπη –αλλά και ενδεικτική του πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει την περίπτωση «Δωδώνη» -κίνηση παραγγέλνοντας δημοσκόπηση μεταξύ των παραγωγών και των πολιτών με στόχο να πληροφορηθεί από «πρώτο χέρι» τις διαθέσεις και τις σκέψεις τους γύρω από το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας.

Θέλουν να έχουν λόγο και προτιμούν Έλληνα οι παραγωγοί

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Αgrenda, τα πρώτα ευρήματα της έρευνας είναι άκρως αποκαλυπτικά και ενδιαφέροντα: Σε ένα ποσοστό που «φλερτάρει» με το 70% οι κτηνοτρόφοι δηλώνουν ότι προτιμούν ο έλεγχος της Δωδώνης να παραμείνει σε ελληνικά χέρια ενώ σε ανάλογα επίπεδα κυμαίνεται και το ποσοστό εκείνων που επιθυμούν να έχουν λόγο και σχέση με το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Όσο για το πώς αυτό μπορεί να επιτευχθεί, πάντως, εμφανίζονται μοιρασμένοι: Ένα 30% δηλώνει μέσω της αυτοοργάνωσης των παραγωγών, ένα άλλο 30% σε συνεργασία με τις Ενώσεις ενώ φαίνεται ότι υπάρχει και ένα 30% που δεν εκφράζει συγκεκριμένη προτίμηση.

ΠΗΓΗ: AGRONEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ