Κυρά Φροσύνη: Στην Κτηματική ο Δήμος για την παρόχθια ζώνη- Αναζήτηση λύσης για το κατάστημα

kira frosini

Επανακαθορισμό των ορίων της λίμνης και της παρόχθιας ζώνης στην περιοχή της Κυρά- Φροσύνης ζητά η ΔΗΑΝΕΤΑΙ με την σχετική απόφαση μάλιστα να έχει ληφθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης και να βαίνει προς την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.

Αυτό μεταξύ άλλων ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Όμορφη Πόλη» Παντελής Κολόκας κατά την συζήτηση που έγινε και δεν διαψεύστηκε από την Δημοτική Αρχή.

Νωρίτερα ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας είχε αναφέρει στην τοποθέτησή του ότι οι σημειακές αλλαγές στην οριοθέτηση της λίμνης, σε ένα τόσο ευαίσθητο οικοσύστημα, τον ανησυχούν και επέμενε στην ανάγκη έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος.

Ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο κατάστημα της Κυρά Φροσύνης παρέστη στη συνεδρίαση και αναφέρθηκε στο ιστορικό της μίσθωσης.

Η Κυρά Φροσύνη μισθώθηκε από τον Δήμο το 1995 και μέχρι το 2016 λειτούργησε χωρίς προβλήματα.

Από το 2016 που οριοθετήθηκε η λίμνη μέρος της παρόχθιας ζώνης πέρασε στην Κτηματική. Η ΔΗΑΝΕΤΑΙ από το 2018 ανέλαβε να του εξασφαλίσει τον χώρο των 1.195 τετραγωνικών που αρχικού μισθωτηρίου και να ρυθμίσει τις διαφορές που ανέκυψαν με την Κτηματική κάτι που δεν έχει γίνει.

Τον Νοέμβριο τέθηκε θέμα ανάκλησης της άδειας λειτουργίας του καταστήματος λόγω αυθαίρετης κατάληψης της παρόχθιας ζώνης και αυθαιρεσιών στις κατασκευές. Οι λόγοι αυτοί, σύμφωνα με τον ίδιο έχουν αρχίσει να εκλείπουν καθώς οι κατασκευές αυτές απομακρύνονται και ζήτησε από τον Δήμο ξεκάθαρες απαντήσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα επιχειρεί και το ύψος του μισθώματος.

Ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι το πρόβλημα στην Κυρά Φροσύνη έχει δύο διαστάσεις. Η μία αφορά στο ιδιοκτησιακό και την αντιπαράθεση μεταξύ Δήμου και Κτηματικής. Μία αντιπαράθεση που κατά καιρούς αναζωπυρώνεται και αυτό στην ουσία έχει ως αποτέλεσμα ο μισθωτής- επιχειρηματίας να έχει να κάνει με δύο ιδιοκτήτες του καταστήματος.

Ο Δήμος προσπαθεί να βρει την βέλτιστη λύση σχετικά με το ιδιοκτησιακό.

Το δεύτερο ζήτημα αφορά στην άδεια λειτουργίας, η οποία δεν έχει σχέση με το ιδιοκτησιακό. Η διαδικασία κινήθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου μετά από εισαγγελική παραγγελία. Δεσμεύτηκε δε να αναζητηθεί η καλύτερη λύση στο πλαίσιο της νομιμότητας.

Το θέμα της ανάκλησης άδειας λειτουργίας του καταστήματος αναμένεται να απασχολήσει εκ νέου τον Δήμο είτε στη Δημοτική Επιτροπή που έχει την αρμοδιότητα είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως ζήτησαν πολλά μέλη του σώματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ