Κύμα αντιδράσεων για το «μηδέν» των μεταθέσεων.. Ντράπηκε και η ντροπή!

astinomia amesi

Θύελλα αντιδράσεων σε όλη την χώρα ακόμη και στην Αττική προκαλούν οι μηδενικές μεταθέσεις στην Ελληνική Αστυνομία, κάτι που δεν έχει προηγούμενο.

Το θέμα απασχολεί από χθες έντονα το σύνολο των αστυνομικών. Αστυνομικές Διευθύνσεις όπως αυτές της Ηπείρου δεν ενισχύονται ούτε με έναν αστυνομικό την ώρα που προσωπικό συνταξιοδοτείται και υπηρεσίες αδειάζουν.

Ο χορός αντιδράσεων καλά κρατεί σε ολόκληρη την χώρα με τις Ενώσεις Αστυνομικών να προχωρούν σε πολύ σκληρές και αιχμηρές ανακοινώσεις βάζοντας εναντίον της πολιτικής ηγεσίας η οποία το μόνο που κάνει είναι να μοιράζει «ευχαριστώ» στους αστυνομικούς.

Έντονη όμως είναι και η αντίδραση στην Αττική καθώς αστυνομικοί που υπηρετούν χρόνια ανέμεναν να τους δοθεί η δυνατότητα να επιστρέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

«Ντράπηκε και η ντροπή» είναι το καυστικό σχόλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής ενώ οι λέξεις «ντροπή» και «μηδέν» είναι αυτές που κυριαρχούν σε όλη την χώρα.

Η Ένωση Αστυνομικών Αττικής υποστηρίζει ότι η απόφαση για μη προκήρυξη θέσεων μεταθέσεων προέρχεται από πιέσεις εξωθεσμικών παραγόντων, με τις οποίες κατ΄ουσίαν καταργήθηκε η αυτοτέλεια του Συμβουλίου Μεταθέσεων.

«Την δια ώρα που συναδέλφισσες και συνάδελφοί μας περιμένουν υπομονετικά να μετατεθούν αξιοκρατικά με αντικειμενικά κριτήρια, αντικρίζουν κάθε χρόνο αντί για τους ίδιους που αναμένουν με το σταυρό στο χέρι, να μετατίθενται άλλοι επωφελούμενοι από τα δεκάδες «παράθυρα» (διαζύγια, λόγοι υγείας κλπ). Ερωτούμε τη Διοίκηση εάν έχει τη διάθεση να ελέγξει όλους αυτούς που χρησιμοποιούν τέτοιες πρακτικές εις βάρος των υπολοίπων συναδέλφων μας.

Αναφορικά με το αφήγημα ότι στις Υπηρεσίες της Αττικής δεν επαρκεί το προσωπικό, αναρωτιόμαστε αν έχουν αναλογιστεί οι Διοικούντες ότι με το ατελείωτο ρουσφέτι των τελευταίων ετών έχουν δημιουργήσει υπερτροφικές και ατροφικές Υπηρεσίες μέσα στον ίδιο νομό, με αποτέλεσμα οι Υπηρεσίες πρώτης γραμμής να είναι αυτές που υπολείπονται σε προσωπικό.

Έχει κάτι να απαντήσει η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία στους αστυνομικούς και στις οικογένειές τους (και αυτοί ψηφοφόροι είναι!!!), στο ότι την ίδια ώρα που δεν προκηρύσσονται θέσεις, έχουν πραγματοποιηθεί χιλιάδες προσλήψεις προσωπικού με άλλο τρόπο εισαγωγής πλην των πανελλήνιων εξετάσεων και οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί εξ αρχής σε νομούς της Περιφέρειας;

Έχει κάτι να απαντήσει η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία για τους εκατοντάδες αποσπασμένους σε νομούς της Περιφέρειας, οι οποίοι έχουν οργανική θέση στην Αττική και τους οποίους ποτέ δεν τόλμησε να αγγίξει κανείς;

Έχει κάτι να απαντήσει η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία για το γεγονός ότι οι αστυνομικοί της Αττικής έχουν αποκλειστεί από τις αποσπάσεις με έξοδα δημοσίου, ενώ την ίδια ώρα εκατοντάδες δεκάδες άλλοι λαμβάνουν πακτωλούς χρημάτων;

Έχει κάτι να απαντήσει η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία για την απόσπαση εκατό αστυνομικών της ΟΠΠΙ σε νομό της Περιφέρειας, ενώ την ίδια ώρα ο νόμος για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν λειτουργεί και πιθανόν ούτε πρόκειται να λειτουργήσει;

Έχει κάτι να απαντήσει η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία για το ότι απεργάζονται σενάρια απόσπασης στην Περιφέρεια επιπλέον Ειδικών Φρουρών της ΟΠΠΙ, ενώ την ίδια ώρα δεν προκηρύσσονται θέσεις;» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ