Κτηνοτροφικοί Συνεταιρισμοί εναντίον Κεφαλογιάννη- Καχριμάνη

DODONI7Την άμεση και δριμεία επίθεση των Κτηνοτροφικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη και του Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη

Με μία σκληρή ανακοίνωση ζητούν την έκτακτη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου την ημέρα που θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα για τη Δωδώνη (2 Νοεμβρίου) ενώ νωρίτερα ο εκπρόσωπος των κτηνοτρόφων Μιχάλης Τζίμας σε δηλώσεις που είχε κάνει τόνισε ότι η στάση του Περιφερειάρχη δεν ταυτίζεται με την ηπειρωτική κοινωνία. «Εμείς δεν πρόκειται να αφήσουμε να πωληθεί η Δωδώνη» υπογράμμισε ο κ. Τζίμας.

Στην ανακοίνωση των Κτηνοτροφικών Συνεταιρισμών τονίζεται:

Οι Κτηνοτροφικοί Συνεταιρισμοί της Ηπείρου συνήλθαν εκτάκτως μετά τις ανακοινώσεις που έγιναν από τον Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη για την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη.

Από τον κ. Κεφαλογιάννη που κατάγεται από την Κρήτη και ήρθε στην Ήπειρο για λίγες ώρες δεν περιμέναμε να ακούσουμε τίποτα. Υπηρετεί την Κυβέρνηση και την πολιτική της θα υπερασπιστεί. Εξάλλου απέφυγε να μας συναντήσει, δεν ήθελε να μας ακούσει, δεν ήθελε να μάθει την αλήθεια.

Από τον κ. Καχριμάνη όμως περιμέναμε άλλα πράγματα. Οι δηλώσεις που Περιφερειάρχη απογοητεύουν και εξοργίζουν τον κτηνοτροφικό κόσμο της Ηπείρου.

Δεν ξέρουμε πραγματικά σε τι οφείλεται η στροφή που κάνει ο Περιφερειάρχης αλλά ξέρουμε ότι τον εκθέτει ανεπανόρθωτα στο σύνολο των κτηνοτρόφων.

Για μας οι αριθμητικές αλχημείες που έκανε δείχνοντας τον κομματικό του πατριωτισμό, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και τίποτα παραπάνω.

Για το πλιάτσικο κ. Καχριμάνη που γίνεται στη Δωδώνη δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Υπάρχουν μόνο ευθύνες.

Και είστε συνυπεύθυνος!

Οι Κτηνοτροφικοί Συνεταιρισμοί της Ηπείρου ζητούν την έκτακτη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 2 Νοεμβρίου, ημέρα που θα εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα. Οι κτηνοτρόφοι θα είναι στην Περιφέρεια. Καλούμε κι όλες τις παρατάξεις να είναι εκεί ώστε να τοποθετηθούν ξεκάθαρα στα νέα δεδομένα που δημιούργησε ο κ. Καχριμάνης.

Οι Κτηνοτροφικοί Συνεταιρισμοί της Ηπείρου εμμένουν στην πάγια θέση τους για πλήρη τήρηση του καταστατικού της Δωδώνης και για στήριξη της κτηνοτροφίας στο σύνολό της.

Οι Κτηνοτροφικοί Συνεταιρισμοί της Ηπείρου, σταθεροί στην άποψή τους, διατρανώνουν ότι:

– Η Δωδώνη δεν πωλείται

– Η Δωδώνη δεν χαρίζεται

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα τη φέτα που αποτελεί προϊόν ονομασίας προέλευσης να το ξεπουλά σε κανέναν ιδιώτη.

Όσοι σήμερα υπερασπίζονται το ξεπούλημα της Δωδώνης θα είναι υπόλογοι και τα επόμενα χρόνια απέναντι στο λαό της Ηπείρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ