Ξενάγηση στην πιο σύγχρονη μονάδα

Ξενάγηση στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Περιφέρειας Ηπείρου έγινε στην ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη από τον Περιβαλλοντολόγο Γιάννη Παπαγιάννη, ο οποίος και είναι ο υπηρεσιακά υπεύθυνος – χειριστής σε όλα τα στάδια της υλοποίησης αυτού του τόσο σημαντικού και πρωτοποριακού έργου, όχι μόνο για την Περιφέρεια Ηπείρου αλλά και για ολόκληρη τη χώρα.

Η εν λόγω εγκατάσταση αφενός αποτελεί ένα από τα λιγοστά παραδείγματα εφαρμογής της «Κυκλικής Οικονομίας» στη χώρα μας και αφετέρου είναι η μοναδική εγκατάσταση που παράγει ηλεκτρική ενέργεια από τα απορρίμματα, έτσι λοιπόν επιτυγχάνεται η περιβαλλοντική προστασία και επιπλέον τα απορρίμματα γίνονται …χρήματα.

Ο Γιάννης Παπαγιάννης έχει μακρόχρονη εμπειρία και ενασχόληση σχεδόν με όλα τα σημαντικά Περιβαλλοντικά ζητήματα της περιοχής της Ηπείρου. Ειδικότερα με τον τομέα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων ασχολείται από το 2004 με την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, τη χωροθέτηση, αδειοδότηση καθώς και υλοποίηση και λειτουργία των ΧΥΤΑ και στη συνέχεια με την υλοποίηση όλων των δράσεων του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ).

Η γνώση, η διάθεση αλλά και η εμπειρία του κ. Γ. Παπαγιάννη αποτελεί εχέγγυο για την ορθολογική αντιμετώπιση των Περιβαλλοντικών δράσεων και παρεμβάσεων που απαιτούνται στο Δ. Ιωαννιτών.

Ο Γιάννης Παπαγιάννης είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη της Τατιάνας Καλογιάννη «ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2023 Το Μέλλον Σήμερα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ