Ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό ταξίδι

Για τις μακρινές Αζόρες αναχώρησε σήμερα η ομάδα Zephyrus η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαικό Διαγωνισμό Διαστημικής.

Εκεί θα συναγωνιστεί επί τρεις ημέρες με τις ομάδες που καταφτάνουν από άλλες 17 Ευρωπαικές χώρες ενώ για πρώτη φορά συμμετέχει και η Ιαπωνία, εκτός όμως διαγωνισμό.

Η ομάδα των μαθητών από το 7ο, 9ο και το Λύκειο Ζωσιμαίας, οι καθηγητές που δούλεψαν στο πρόγραμμα Νίκος Μαρέτας και Γιώργος Σκαργιώτης και ο ηλεκτρονικός του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Παναγιώτης Τριανταφύλλου, βρίσκονται καθ’ οδόν ώστε στις 28 Ιουνίου που ξεκινά ο διαγωνισμός να είναι πανέτοιμοι για να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Η ομάδα με την αναχώρησή της ευχαριστεί τον κύριο χρηματοδότη, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ηπείρου, που χορήγησε 10.000 ευρώ, και συγκεκριμένα τον πρόεδρο του Δ.Σ του Περιφερειακού Ταμείου και περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη για την αμεσότατη ανταπόκριση στο αίτημα, καθώς και την προϊσταμένη του ταμείου Λεμονιά Κλούμπα, την αναπληρώτρια διευθύντρια Χαρίκλεια Παρμαξή και την Ντίνα Μπακόλα, που συνέδραμαν με κάθε τρόπο στη σωστή και γρήγορη διευθέτηση της χορηγίας.

Ευχαριστεί ακόμη τον δήμο Ιωαννιτών, που χορήγησε τα υπόλοιπα 4000 ευρώ και συγκεκριμένα τον δήμαρχο Θωμά Μπέγκα και όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, που ομόφωνα ενέκριναν την χορηγία. Ιδιαιτέρως, τη Βούλα Τσίλη για τη γενικότερη συμβολή της και τη διαρκή της στήριξη προς την ομάδα.

Τέλος, ευχαριστεί το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης που ανταποκρίθηκε στο αίτημα, μέσω του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων, και ανέλαβε τη μερική χρηματοδότηση την διαμονής μελών της ομάδας στις Αζόρες και τη Λισαβόνα.

«Θεωρούμε επίσης αυτονόητες τις θερμές ευχαριστίες προς όλα τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του 7ου ΓΕΛ, που τόσο ταλαιπωρήσαμε αυτές τις μέρες, προκειμένου να ολοκληρώσουμε σωστά τις διαδικασίες χρηματοδότησης. Ελπίζουμε να μη διαψεύσουμε όλους όσους πίστεψαν σε μας και την προσπάθειά μας και να εκπροσωπήσουμε επάξια τα ελληνικά χρώματα, την Ήπειρο και τα Γιάννενα», αναφέρουν τα μέλη της ομάδας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ