Ξεκινά το Διεθνές Φεστιβάλ Δωδώνης

H Συμφωνιέττα Σόφιας (Sofia Sinfonietta) παρουσιάζει στο αρχαίο Θέατρο Δωδώνης τη μουσική παράσταση με τίτλο «Favorite Musical Miniatures», την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019 και ώρα 9 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

H Sofia Sinfonietta, ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 1995 από τον Svilen Simeonov, που είναι και ο μόνιμος αρχιμουσικός της, κι αποτέλεσε την πρώτη μη κρατική ορχήστρα της Βουλγαρίας, συγκεντρώνοντας εκλεκτούς μουσικούς και σολίστες των μεγαλύτερων ορχηστρών της χώρας, καθώς και καθηγητές της Kρατικής Ακαδημίας Mουσικής της Σόφιας.

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Δωδώνης, η Συμφωνιέττα της Σόφιας παρουσιάζει ένα πρόγραμμα από διάσημες μινιατούρες της κλασσικής μουσικής, με σκοπό να μαγέψει και να συνεπάρει το φιλόμουσο κοινό.

Διεύθυνση Ορχήστρας: Svilen Simeonov, Σοπράνο: Edelina Kaneva, Τενόρος: Boiko Zvetanov, Σολίστ: Ralitca Petkova-βιολί.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Δωδώνης συνδιοργανώνουν ο Δήμος Δωδώνης, η Περιφέρεια Ηπείρου και το Πνευματικό Κέντρο Δωδώνης, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Συνολικό Πρόγραμμα Διεθνούς Φεστιβάλ Δωδώνης

  • 3 Ιουλίου: Sofia Sinfonietta (Συμφωνιέττα Σόφιας) “Favorite Musical Miniatures”
  • 12 & 13 Ιουλίου: Εθνικό Θέατρο «Ορέστεια» του Αισχύλου
  • 25 Ιουλίου: Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ «Ρέκβιεμ στο Μεγάλο Πόλεμο» του Θεόδωρου Λεμπέση
  • 1 Αυγούστου: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη
  • 15 Αυγούστου: Δημήτρης Παπαδημητρίου «Συναυλία υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου»
  • 7 & 8 Σεπτεμβρίου: Επιστημονικό Συμπόσιο Αρχαίας Δωδώνης «Σύνδεση Αρχαίας Ελληνικής με την Ψυχαναλυτική και την Ομαδική-Αναλυτική Σκέψη: Οι Ασυνείδητες Ομαδικές Δυναμικές στην Αρχαιότητα και Σήμερα»
  • 9 Σεπτεμβρίου: Singapore Chinese Orchestra (Κινεζική Ορχήστρα Σιγκαπούρης)

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ