Κριτική εφ’ όλης της ύλης από την Τατιάνα Καλογιάννη

kalogianni sin tipou

Αυτοσχεδιασμό και σπασμωδικές κινήσεις βλέπει η παράταξη της Τατιάνας Καλογιάννη σε όλα τα μεγάλα θέματα του Δήμου.

Η επικεφαλής παραχώρησε συνέντευξη τύπου στην οποία παραβρέθηκαν και τα μέλη της παράταξης «Ιωάννινα 2023»Χριστίνα Μάστορα, Νίκο Κωτσίνα, Ντίνο Σουμαλεύρη, Ντίνο Παπαδόπουλο και Γιώργο Στεργιούλη, και τοποθετήθηκε για διάφορα ζητήματα.

•             Σχετικά με την πρωτοβουλία για μεταστέγαση των αστυνομικών υπηρεσιών εξέφρασε την αντίθεσή της στην διαδικασία που ακολουθείται. «Οι Αστυνομικές υπηρεσίες ψάχνουν οικόπεδο ή κτίριο για ενοικίαση, ο Δήμος τους προσκομίζει διάφορα τοπογραφικά από οικόπεδα που έχει διαθέσιμα και αυτό λέγεται στενή συνεργασία. Το πρόβλημα στην μεγάλη του εικόνα το έχουμε θέσει από καιρό. Ανάγκη μετεγκατάστασης έχει και το Αστυνομικό μέγαρο και ο 2ος Πυροσβεστικός σταθμός επί της Λεωφόρου Γράμμου. Δεδομένου δε, ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του κτιρίου Πολιτικής Προστασίας μέσω ΣΔΙΤ, το πρώτο στοιχείο που έπρεπε να εξεταστεί ήταν αν υπήρχε έκταση να φιλοξενήσει και τις τρεις αυτές κτιριακές υποδομές που παρουσιάζουν μία συνάφεια. Πρώτα η σωστή χωροθέτηση και μετά η εξεύρεση του γηπέδου κτλ. Και η πρώτη επιλογή για τη χωροθέτηση είναι το στρατόπεδο Βελισσαρίου» ανέφερε. 

•             Σχετικά με το κτίριο επί της Δομπόλη: «Ο Δήμαρχος αγχώθηκε και το άγχος είναι κακός σύμβουλος. Για να γίνει κάτι (οτιδήποτε) στο κτίριο επί της θητείας του, ανακάλεσε τη γνωστή μελέτη που εκπόνησε η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια επί θητείας Πανοζάχου έκανε έναν χονδρικό υπολογισμό κόστους και εντάχθηκε στο ΠΔΕ μία χρηματοδότηση (χωρίς επίκαιρη μελέτη και κυρίως χωρίς υπολογισμό των ιδιαίτερων έργων υποστήριξης του στατικού φορέα) για έργο που επιγράφεται διοικητικό κέντρο με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Τώρα, ποια διοικητικά όργανα και υπηρεσίες έχει σχεδιάσει ο δήμαρχος να στεγαστούν στο κτίριο και πόσα χρήματα θα εξοικονομηθούν τελικά από τη μεταστέγαση αυτή, θα τα μάθουμε εν καιρώ και αν είμαστε τυχεροί». 

•             Για το Γιαννιώτικο Σαλόνι: «Ο Δήμαρχος πάνω στη βιασύνη του να δείξει κάποιο έργο βαφτίζει οτιδήποτε και οποιοδήποτε έργο εμβληματικό και οραματικό και ας είναι αποσπασματικό και ένα φτιασίδωμα λίγο από όλα. Είναι ανάγκη να συσταθεί οργανισμός λειτουργίας του πάρκου, που θα «τρέξει» συν τοις άλλοις και την ενσωμάτωση του δυτικού τμήματος του πάρκου και την μελλοντική ένταξη του στρατοπέδου στη  λειτουργία του πάρκου. Και για το Γιαννιώτικο Σαλόνι και για το κτίριο της Δομπόλη και για τον χώρο που σήμερα βρίσκονται οι φυλακές Σταυρακίου όπως και για διάφορα άλλα θέματα που απασχολούν τον δήμο, ο δήμαρχος, οι στενοί του φίλοι και συνεργάτες, όπως και ο καθένας πολίτης μπορούν να έχουν οποιαδήποτε άποψη για οποιοδήποτε θέμα. Πλην όμως αυτή η άποψη για να γίνει άποψη του δήμου, πρέπει να εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο».

•             Σχετικά με το θέμα των συμβάσεων των καθαριστριών. «Η δημοτική αρχή αντιμετώπισε το θέμα χωρίς κοινωνική ενσυναίσθηση και κυρίως χωρίς να λάβει υπ’ όψιν της, τις πραγματικές ανάγκες για την καθαριότητα στις σχολικές μονάδες. Εμείς όπως και οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αντιληφθήκαμε τις πτυχές του θέματος και ζητήσαμε σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου για να λάβει θέση το σώμα. Στη συνέχεια η δημοτική αρχή αντέδρασε στέλνοντας έγγραφο στο υπουργείο ζητώντας την κεντρική αντιμετώπιση του θέματος. Η εξέλιξη αποδεικνύει ότι το θέμα δεν έτυχε σοβαρού χειρισμού από πλευράς της δημοτικής αρχής».

Τέλος η κ. Καλογιάννη παρουσίασε την ανανεωμένη ιστοσελίδα της παράταξής της. «Μετά από τρία χρόνια λειτουργίας της ιστοσελίδας της παράταξης (https://www.ioannina2023.gr), στην παλαιότερη μορφή της, προχωρήσαμε στον σχεδιασμό και την  ανάρτηση μιας επικαιροποιημένης εκδοχής της. Η σχετική τεχνολογία αλλάζει ταχύτατα και μας έδωσε τη δυνατότητα να αναδείξουμε με σύγχρονο τρόπο και τις καταβολές της παράταξης και την παρουσία της στα όργανα ή στις επιτροπές του δήμου.

Καθοριστικό ρόλο για την ταχεία και άρτια αυτή αλλαγή είχε ο Νίκος Ντέμος,  Hλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, με μεταπτυχιακό στη “Δημόσια Διοίκηση” (MPA), τον οποίο και ευχαριστώ θερμά.

Πιστεύουμε ότι η χρήση της νέας ιστοσελίδας είναι πιο εύκολη και προσιτή σε όλους, ανεξαρτήτως του μέσου (laptop, desktop, κινητό τηλέφωνο, tablet κτλ) που χρησιμοποιεί για την ενημέρωσή του.

Μία μικρή καινοτομία στην ιστοσελίδα μας προκειμένου να δώσουμε βήμα στους συνδημότες μας και να καταγραφεί η άποψή τους, είναι η ενσωμάτωση τριών ερωτηματολογίων σχετικά με την εικόνα και τη λειτουργία του δήμου μας.

Καλούμε τους συνδημότες να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας για τη συμπλήρωσή του, ώστε να έχουμε μία ανωνυμοποιημένη μεν, αλλά έγκυρη καταγραφή των απόψεων των συμπολιτών.

Την παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας έκανε ο Γιώργος Στεργιούλης,  φυσικός – οικονομολόγος, με εξειδίκευση στην Χρηματοοικονομική και την Τραπεζική Διοίκηση» ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ