Κρίσιμος ο Ιούλιος για τον ελληνικό τουρισμό

paralia epirou

Την επόμενη εβδομάδα ενδέχεται να γίνουν ανακοινώσεις για το ωράριο κυκλοφορίας αλλά και το χρονοδιάγραμμα περαιτέρω χαλάρωσης των περιορισμών, όπως γνωστοποίησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

«Αντιλαμβάνομαι το ενδιαφέρον όλων να αρθούν οι περιορισμοί. Θα πρέπει, ωστόσο, να μη ξεχνάμε ότι ο ιός παραμένει ανάμεσά μας, άρα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Βλέπουμε τους επιδημιολογικούς δείκτες να μειώνονται και να μπαίνουν σε μια φάση ύφεσης, κάτι το οποίο είναι θετικό», σημείωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN».

«Εφόσον  όλα πάνε  καλά, θα μπορούσαν ίσως την άλλη εβδομάδα να γίνουν κάποιες ανακοινώσεις, όπως για το ωράριο κυκλοφορίας. Και βεβαίως  -επειδή ο  οδικός χάρτης που δώσαμε φτάνει μέχρι τα μέσα Ιουνίου- να περιγραφεί και η υπόλοιπη πορεία ως προς δραστηριότητες που δεν έχουν επανεκκινήσει ή έχουν επανεκκινήσει με πολλούς περιορισμούς, ώστε να υπάρχει μια ορατότητα για όλους τους πολίτες που θέλουν να προγραμματίσουν δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα δεξιώσεις γάμων. Είχαμε πει ότι τα θέματα του ωραρίου και της μουσικής θα επανεξετάζονταν εντός του Ιουνίου», εξήγησε η κ. Πελώνη.

Αναφερόμενη στον τουρισμό, η κυβερνητική εκπρόσωπος παραδέχτηκε πως υπάρχουν πολλοί δείκτες αβεβαιότητας σε όλες τις χώρες.

«Σε ό,τι αφορά την απόφαση της Αγγλίας δεν άλλαξε κάτι για την Ελλάδα», υποστήριξε. «Αφορά όλους τους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη. Υποβιβάστηκε μάλιστα η Πορτογαλία  που ήταν πριν στο πράσινο. Είναι μια συντηρητική, μια σκληρή απόφαση που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στους Βρετανούς», εξήγησε.

«Είμαστε σε επαφή με όλους τους παράγοντες του τουρισμού, με όλες τις αγορές ενδιαφέροντος. Υπάρχουν ενθαρρυντικά σημάδια από αγορές, όπως είναι οι Η.Π.Α. και η Γαλλία. Ανοίξαμε πιλοτικά από τα μέσα Μαΐου και είχαμε πει ότι το πρώτο διάστημα είναι δοκιμαστικό. Οι περισσότεροι επισκέπτες αναμένονται από τον Ιούλιο«, συνέχισε ενώ, όπως είπε,  εκτιμάται ότι θα είναι πολύ καλύτερο το φετινό Καλοκαίρι από το περσινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ