Κρίσιμες συναντήσεις, κρίσιμες αποφάσεις…

SAMARAS_NEAΣτις κρίσιμες συναντήσεις του πρωθυπουργού αυτή την εβδομάδα με τον επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, τη Γερμανίδα καγκελάριο και το Γάλλο πρόεδρο, επικεντρώνεται το πολιτικό ενδιαφέρον. Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να θέσει την πρόταση για διετή παράταση του χρόνου εφαρμογής των μέτρων λιτότητας, έχοντας ως διαπραγματευτικό όπλο το πακέτο των νέων περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ, που οριστικοποιηθεί στο μεγαλύτερο μέρος και θα “κλειδώσει” στην σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών τη Δευτέρα.

Την ίδια ώρα, εν μέσω ενός κυκεώνα αντιφατικών δηλώσεων και αλληλοσυγκρουόμενων σεναρίων για τις προοπτικές της Ελλάδας στην ευρωζώνη, παρενέβη ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος εκτίμησε πως η χώρα μας θα παραμείνει στο ευρώ, διότι θα εντατικοποιήσει τις προσπάθειές της για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Πρόσθεσε ακόμα ότι μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι τεχνικά δυνατή, αλλά ο πολιτικός κίνδυνος είναι ανυπολόγιστος.

Οι ευρωπαϊκές εξελίξεις θα συζητηθούν στην συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ πριν την άφιξη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Γερμανία, ενώ διήμερη επίσκεψη στο Βερολίνο πραγματοποιεί από σήμερα ο ΥΠΕΞ Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος θα έχει διαβουλεύσεις με τον Γερμανό ομόλογό του Γκίντο Βεστερβέλε. Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, Ολάντ και Μέρκελ διαφωνούν για την πιθανότητα παροχής νέας βοήθειας στην Ελλάδα, με τη Γερμανία να είναι αντίθετη στο ενδεχόμενο αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ