Κρίση στο ΚΙΝΑΛ λόγω Άρτας!

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ κοντεύουν να πάρουν διαζύγιο και να βάλουν τίτλους τέλους στο ΚΙΝΑΛ εξ αιτίας της Άρτας!

Η ένταση μεταξύ των δύο πολιτικών κομμάτων είναι μεγάλη εν όψει της κατάρτισης των βουλευτικών ψηφοδελτίων. Το τελευταίο επεισόδιο όμως ήταν εξαιρετικά θερμό και οδήγησε στην αποχώρηση των στελεχών της ΔΗΜΑΡ από την συνεδρίαση, τα οποία διαβουλεύονται για τις επόμενες κινήσεις τους.

Η κρίση προέκυψε όταν αποκλείστηκε το μέλος της ΔΗΜΑΡ και δημοσιογράφος Χρήστος Μέγας από το ψηφοδέλτιο του νομού Άρτας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις τριεδρικές περιφέρεις όπως είναι αυτή της Άρτας, το τρίτο κόμμα έχει πολλές πιθανότητες να εκλέξει βουλευτή και για τον λόγο αυτό η ΔΗΜΑΡ θα ήθελε να εκλεγεί εκεί ένας «δικός» της. Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ προτάθηκε ο πρώην βουλευτής Χρήστος Γκόγκας για να καταλάβει τη θέση, ενώ αντιπροτάθηκε στον Χρήστο Μέγα να πολιτευθεί στην Αττική.

Αυτό ήταν αρκετό για να γίνει η έκρηξη. Ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Στέργιος Καλπάκης ανέφερε ότι «υπάρχει πρόταση στο τραπέζι από μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας για απόσυρση των υποψηφίων της ΔΗΜΑΡ από τα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής» και τα στελέχη του κόμματος αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

Από τη ΔΗΜΑΡ πάντως επιμένουν ότι αν δεν τοποθετηθεί το στέλεχός τους, ο Χρήστος Μέγας, στο ψηφοδέλτιο Αρτας, τότε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΔΗΜΑΡ θα εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος την απόσυρση των υποψηφιοτήτων και το διαζύγιο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Σε κάθε περίπτωση, η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της Αρτας θα πάρει αναβολή, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια μέση λύση.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ