«Κόβονται» οι αντιπεριφερειάρχες από τα γαλάζια ψηφοδέλτια

nea dimokratia logo

Η φημολογούμενη κάθοδος αντιπεριφερειαρχών στις βουλευτικές εκλογές είχε ανοίξει μεγάλα μέτωπα το τελευταίο διάστημα στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Εν ενεργεία βουλευτές, τουλάχιστον από οκτώ νομούς της χώρας, συγκρότησαν μέτωπο προκειμένου να θέσουν εκτός ψηφοδελτίων, αντιπεριφερειάρχες που μπορούσαν να απειλήσουν την δική τους εκλογή.

Και φαίνεται ότι αυτό το πέτυχαν.

Ο εξ απορρήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος με συνέντευξή του στη Real ξεκαθαρίζει ότι εν ενεργεία αντιπεριφερειάρχες δεν θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια.

Ο Γιάννης Μπρατάκος, βάζει «στοπ» σε βουλευτικές υποψηφιότητες εν ενεργεία αντιπεριφερειαρχών δηλώνοντας πως «για τα αυτοδιοικητικά στελέχη μπορώ να σας πω ότι δεν πρόκειται να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτιά μας νυν αντιπεριφερειάρχες Η αυτοδιοίκηση έχει τη δική της μεγάλη σημασία. Την εμπιστευόμαστε την εκτιμούμε και τη στηρίζουμε. Γι’ αυτό δεν θέλουμε να συνεχιστεί η λανθασμένη αντίληψη η οποία θέλει την αυτοδιοίκηση όχι να είναι αυτοσκοπός αλλά ένα απλό σκαλοπάτι για την είσοδο στη Βουλή».

Η συνέντευξη και η δήλωση Μπρατάκου προφανώς απηχεί τις αποφάσεις της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού ο οποίος επέλεξε την ηρεμία στην κοινοβουλευτική ομάδα αντί της ενίσχυσης των ψηφοδελτίων.

Στην περίπτωση της Ηπείρου η απόφαση αυτή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Άρτα όπου φερόταν ως ισχυρή η υποψηφιότητα του αντπεριφερειάρχη Βασίλη Ψαθά.

Επίσης η ίδια απόφαση επηρεάζει και το ψηφοδέλτιο στο Νομό Ιωαννίνων καθώς μέχρι πρότινος οι… αναζητήσεις υποψηφίων γινόταν στο χώρο της αυτοδιοίκησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ