Κόβεται το επίδομα στους πρώην εργαζόμενους των Κλωστηρίων

KLOSTHRIA_PΣτο περιθώριο της ζωής βγαίνουν κυριολεκτικά οι πρώην εργαζόμενοι των Κλωστηρίων καθώς η απόφαση της Κυβέρνησης να τους κόψει με τη μία το μικρό επίδομα που έπαιρναν είναι οριστική.

Αναφορά για την κατάργηση της εισοδηματικής επιδότησης ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ στους πρώην εργαζομένους των Κλωστηρίων Πρεβέζης, καθώς και συνολικά σε όλους τους δικαιούχους είχε καταθέσει ο βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας.

Στην απάντηση του Υπουργείου Εργασίας (12 Οκτώβρη – Αριθ. Πρωτ.: 450) δηλώνονταν ρητά ότι οι εργαζόμενοι εμπίπτουν στις διατάξεις των νόμων και συγκεκριμένα ότι: “(…) δικαιούνται μέχρι την συμπλήρωση των προυποθέσεων πλήρους συνταξιοδότησης, ειδική εισοδηματική ενίσχυση ανεργίας, ύψους ίσου προς την πλήρη σύνταξη από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ” καθώς και “(…) πρόσθετη ειδική εισοδηματική επιδότηση ανεργίας, ύψους ίσου προς την αντίστοιχη επικουρική σύνταξη, εφ΄όσον συμπληρώνουν 4.500 χιλιάδες ημέρες ασφάλισης”. Όλες οι προϋποθέσεις έχουν εκπληρωθεί λοιπόν καθώς οι εναπομείναντες των -αρχικά- 50 εργαζομένων που σήμερα είναι 15-20, είναι πλέον άνω των 50-55 ετών και με 8.500 μέρες ασφάλισης ο καθένας.

Εκεί που η λογική έλεγε όμως ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, λιγότερο από ενα μήνα μετά, η ίδια κυβέρνηση καταργεί όλες τις ειδικές επιδοτήσεις ανεργίας μέσω του Μεσοπροθέσμου και απλά πετάει στο δρόμο τον κόσμο που διαβεβαίωνε ότι όλα βαίνουν καλώς, λίγες μέρες πριν, σημειώνει σε δήλωσή του ο πρώην βουλευτής! Τέτοιου είδους υποκριτικοί και κυνικοί χειρισμοί ειναι αντάξιοι μιας κυβέρνησης-μαφίας που κρατιέται όπως-όπως με μόνα στηρίγματα της τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, τους τραπεζίτες, τα ΜΑΤ και τα φιλικά ΜΜΕ.

Μια τέτοια κυβέρνηση όμως δεν είναι αντάξια των ανθρώπων αυτής της χώρας. Γι’ αυτό και θα ανατραπεί, ανοίγοντας τον δρόμο για την Κυβέρνηση της Αριστεράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ