«Κοστίζετε ακριβά στους Ηπειρώτες…»

pliakos mixalis

Τα στοιχεία απολογισμού του ΦΟΔΣΑ καταψήφισε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος ασκώντας σκληρή κριτική στη διοίκηση επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης ώστε να αλλάξει το μοντέλο διαχείρισης.

«Κοστίζετε ακριβά στους Ηπειρώτες» είπε κατά την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Ζίτσας και επισήμανε τα ακόλουθα: «τα οικονομικά δεδομένα του απολογισμού αποδεικνύουν πως μέσα σε ένα χρόνο οι Ηπειρώτες επιβαρύνθηκαν με μισό εκατομμύριο ευρώ για δαπάνες σε λειτουργικά έξοδα (αμοιβές αιρετών και προσωπικού, πληρωμές τηλεφωνικών και ταχυδρομικών υπηρεσιών, αναλώσιμα και επίπλωση γραφείων, υπηρεσίες συμβούλων κ.α. ) χωρίς να έχει παραχθεί ουσιαστικό έργο.

Όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος και δυστυχώς για εσάς οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Δύο χρόνια τώρα έχετε καταφέρει να οδηγήσετε το Σύνδεσμο σε τέλμα χωρίς να προφέρει κανένα ουσιαστικό έργο (λειτουργία Πράσινων Σημείων, διαχείριση Βιοαποβλήτων).

Ταυτόχρονα, εφαρμόζοντας πρωτότυπες πολιτικές, σε πανελλαδικό επίπεδο τουλάχιστον, καλείτε τους Δήμους της Ηπείρου να προπληρώσουν υπηρεσίες που αφορούν επόμενη χρήση ή που δεν έγιναν ποτέ. Πόσο νόμιμο είναι άραγε να δεσμεύονται και πολύ περισσότερο να πληρώνονται ποσά που επιβαρύνουν του πολίτες για υπηρεσίες που δεν υλοποιούνται; Όσο αυτό το δεδομένο δεν αλλάζει εμάς θα μας βρίσκετε απέναντι. Γιατί συμφέρουσες λύσεις υπάρχουν, τις έχουμε προτείνει αλλά η Διοίκηση του Συνδέσμου αρνείται αναίτια να τις υιοθετήσει. Γι’ αυτό καλούνται πρωτίστως οι βουλευτές σε συνεργασία με τους δήμους να αναλάβουν νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση που μόνο οικονομική “αιμορραγία” προκαλεί στους Δήμους και κατ’ επέκταση τους Ηπειρώτες». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ