Κονδύλια της Κομισιόν για τα αγροτικά προϊόντα

AGROTIKA_PROIONTAΧρηματοδότηση ύψους 35,9 εκατ. ευρώ ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο των προγραμμάτων προώθησης αγροτικών προϊόντων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και προς Τρίτες Χώρες.

Το ποσό αυτό φτάνει περίπου τα 70 εκατ. ευρώ με την εθνική και την ιδιωτική συμμετοχή.

Μεγάλο μερίδιο της χρηματοδότησης, απορρόφησαν έξι παραγωγικοί φορείς, στο σύνολο των 20 που χρηματοδοτήθηκαν σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, καταδεικνύοντας τη συντονισμένη προσπάθεια που καταβάλλεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τους παραγωγικούς φορείς της χώρας, για την προβολή της εικόνας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και την ανάδειξη των ιδιαίτερων ποιοτικών χαρακτηριστικών τους στην εσωτερική και στη διεθνή αγορά.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, «ο αγροδιατροφικός κλάδος είναι ένας από τους βασικούς τομείς που μπορούν να συνεισφέρουν στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας. Η ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων αποτελεί προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα του αγροδιατροφικού κλάδου, αλλά και την ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας και του εισοδήματος των αγροτών. Τα παραπάνω αποτελέσματα δείχνουν ξανά ότι η αξιοποίηση της ποιότητας είναι ένας μονόδρομος για τα ελληνικά προϊόντα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ