«Κολλημένοι» με την Πληροφορική οι 16χρονοι μαθητές

YPOLOGISTHS PAIDI

YPOLOGISTHS PAIDI

Την Πληροφορική από τα Καλλιτεχνικά προτιμούν οι περισσότεροι μαθητές λυκείου ως μάθημα επιλογής, ενώ το μάθημα του Πολιτισμού βρίσκεται στην τελευταία θέση επιλογής των 16χρονων μαθητών. Οι μαθητές της Α τάξης των Γενικών Λυκείων ( Ημερήσιων και Εσπερινών) με βάση το ισχύον ωρολόγιο πρόγραμμα επιλέγουν ένα εκ των τεσσάρων προσφερόμενων μαθημάτων τα οποία διδάσκονται δυο ώρες εβδομαδιαίως:

1) Εφαρμογές Πληροφορικής

2) Γεωλογία και Διαχείριση Φυσικών Πόρων
3) Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός
4) Καλλιτεχνική Παιδεία

Σύμφωνα με στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για το σχολικό έτος 2015-2016 οι περισσότεροι μαθητές παρακολουθούν το μάθημα Εφαρμογές Πληροφορικής ενώ ακολουθεί το μάθημα της Καλλιτεχνικής Παιδείας. Μικρότερος είναι ο αριθμός των μαθητών που παρακολουθούν το μάθημα της Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων ενώ «ουραγός» αναδεικνύεται το μάθημα του Ελληνικού Ευρωπαϊκού Πολιτισμού με μόλις 5.038 μαθητές να το διδάσκονται.

Μαθήματα επιλογής στη Γ Λυκείου

Όσον αφορά τα μαθήματα επιλογής στη Γ Λυκείου οι περισσότεροι μαθητές παρακολουθούν το μάθημα του Ελεύθερου Σχεδίου ενώ ακολουθεί αυτό των Αρχών Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Δεύτερη ξένη γλώσσα παρακολουθούν 15.206 μαθητές ενώ 9.581 παρακολουθούν Ιστορία της Τέχνης. Μικρότερος είναι ο αριθμός των μαθητών που παρακολουθούν το Γραμμικό Σχέδιο, καθώς αυτός διαμορφώνεται στις 6.770.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ