Κοινωνικός Τουρισμός: Την Τετάρτη οι πίνακες

Θέμα ωρών είναι πλέον η ανάρτηση των προσωρινών πινάκων δικαιούχων και παρόχων καταλυμάτων από τον ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πίνακες με τα προσωρινά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από τον ΟΑΕΔ, εκτός απροόπτου, το πρωί της Τετάρτης, 3ης Ιουλίου 2019.

Οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων θα αναρτηθούν στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ, στην ειδική ενότητα για τον Κοινωνικό Τουρισμό.

Κοινωνικός Τουρισμός 2019: Η διαδικασία για τις ενστάσεις

Μαζί με τους δικαιούχους θα αναρτηθούν και οι πίνακες Αποκλειόμενων από το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, λόγω ελλιπούς μοριοδότησης.

 

Κατά τη διαδικασία της προσωρινής ανάρτησης των πινάκων οι Δικαιούχοι και οι Πάροχοι που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά των αποτελεσμάτων των προσωρινών Μητρώων και Πινάκων. Η ένσταση θα υποβάλλεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ.

Ο ΟΑΕΔ θα οριστεί συγκεκριμένη προθεσμία για την υποβολή δικαιολογητικών που επισυνάπτονται στις ενστάσεις. Μετά την εξέταση των ενστάσεων θα αναρτηθούν τα οριστικά αποτελέσματα Δικαιούχων Παρόχων Καταλυμάτων και Αποκλειόμενων. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού θα έχει 12μηνη διάρκεια.

Επιδοτούμενες διακοπές πέντε και δέκα ημερών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, οι διακοπές με το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού μπορούν να πραγματοποιηθούν στο διάστημα από την 1η Αυγούστου 2019 έως τις 31 Ιουλίου 2020. Οι επιδοτούμενες διακοπές αφορούν τουριστικά καταλύματα που εντάχθηκαν στο μητρώο παρόχων του ΟΑΕΔ.

Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων και ωφελουμένων υπολογίζεται στα 140.000 άτομα ενώ ο προϋπολογισμός Κοινωνικού Τουρισμού του προγράμματος ανέρχεται στα 10.000.000 ευρώ.

Οι διακοπές θα έχουν διάρκεια:

Από 1 έως 10 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Μυτιλήνης, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω

Από 1 έως 5 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ